реклама партнерів:
Головна » 2021 » Вересень » 18 » Під посольством Білорусі у Києві збирались активісти: що відомо про захід
14:13
Під посольством Білорусі у Києві збирались активісти: що відомо про захід
Під посольством Білорусі у Києві збирались активісти: що відомо про захід Під стінами посольства Республіки Білорусь у Києві активісти громадської організації «Ардіс» провели акцію щоб нагадати громадськості про окупаційну політику Кремля, спрямовану на «інтеграцію» з Білоруссю.

За даними організаторів, участь в заході взяли близько 30 осіб, а її активісти тримали в руках плакати з написами «Білорусь - це Європа» і «Незалежнасць ёсць Свабода».

«Активісти своїми діями хочуть звернути увагу до двох ключових подій: військові навчання на саме території Білорусі та на полігонах РФ, які не відповідають заявленому формату», - заявив голова ГО «Ардіс» Юрій Федоренко.

Також він зазначив, що «на території Білорусі могли проводитися навчання, досвід з яких може бути використаний при окупації України».

Тому, активісти за допомогою проектора вивели на будівлю посольства написи «Війна Росії - не війна Білорусі», «Білорусь - збережи свою незалежність», «Путін - загроза всьому людству», і карикатури, зокрема, президента РФ Володимира Путіна.

Під час акції учасники заходу звернули увагу на злочинні дії РФ в Білорусі. Як переконані активісти, Росія хоче мати вплив у всіх країнах пострадянського простору і тому «навряд чи розглядає Білорусь як рівноцінного союзника».

Тому, як уточнили організатори акції, в такому контексті існує реальна загроза проведення в Білорусі «Придніпровського» або «абхазького» сценарію.

Поруч з активістами під час заходу було близько 15 правоохоронців. Однак, акція пройшла мирно, без сутичок і провокацій.

Варто нагадати, що 9 серпня 2020 року в Білорусі почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада і досі жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

А з 10 по 15 вересня цього року військовослужбовці Росії та Білорусі відпрацювали практичні дії в рамках спільних стратегічних навчань "Захід-2021". Просторовий розмах навчань становить понад дві тисячі кілометрів - від акваторії Балтійського моря в Калінінградській області до полігонів в Нижегородської і Воронезькій областях (недалеко від кордонів України).

Практичні дії військ відбулись одночасно на 9 російських полігонах і в акваторії Балтійського моря, а також на 5 полігонах в Білорусі. У навчаннях взяли участь близько 200 тис. військовослужбовців, понад 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі понад 290 танків, понад 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.

З них на території Білорусі залучались 12,8 тис. осіб, в тому числі до 2500 російських військовослужбовців, понад 30 літаків і вертольотів, до 350 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 140 танків, до 110 гармат, РСЗВ і мінометів.

У той же час, президенти РФ Володимир Путін і Білорусі Олександр Лукашенко узгодили 28 програм щодо поглиблення, як вони заявили, «інтеграції» двох країн в союзну площину.

При цьому міжнародні експерти вважають, що насправді Росія приєднує Білорусь.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 3650 | Теги: Білорусь, Київ, інтеграція, посольство Білорусі в Україні, Росія, Захід-2021, Україна, військові навчання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar