реклама партнерів:
Головна » 2024 » Вересень » 26 » Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова
20:41
Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова
Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.
– Днями у мене була зустріч із представниками третьої окремої штурмої бригади. Вона була в Бахмуті, Авдіївці, а зараз на Харківському напрямку. Це потужна бригада. Вона стане ще однією військовою частиною, якій громада Чернігова допомагатиме, – повідомив під час засідання в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.
Також на сьогоднішньому засіданні погоджено зміни і доповнення до бюджету Чернігівської міської територіальної громади на 2024 рік, якими передбачено виділення субвенцій для військових частин.
– Голосуємо зміни, які стосуються ЗСУ. Виділяємо субвенцію у розмірі трьох мільйонів гривень для третьої штурмової. І вони ще звернуться за допомогою у вигляді дронів та тепловізорів, а цю субвенцію будуть використовувати на зброю, яка вражатиме ворога.

Також у мене було спілкування з новопризначеним командиром 1-ої окремої танкової Сіверської бригади. Зараз їм виділяємо дві субвенції – півтора мільйона гривень на ремонт техніки і 20 мільйонів гривень на системи РЕБ та антидронові рушниці, – пояснив Ломако.
А також отримають кошти і Сили територіальної оборони України у Чернігівській області – понад вісім мільйонів гривень для придбання обладнання.
– Разом з цими коштами вже буде сума понад 250 мільйонів гривень, які направлені на допомогу ЗСУ з бюджету громади Чернігова. Якщо сюди додати «військове» та «силове» ПДФО, яке також пішло в напрямку підтримки військових частин та допомогу державі у виробленні зброї, то це вже майже 1,1 мільярд гривень громада Чернігова направила на наближення перемоги України, – зазначає в.о. очільника Чернігова.

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: Національна ідея | Переглядів: 268 | Теги: Третя штурмова, допомога ЗСУ, міська рада, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

Всього коментарів: 0
avatar