реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 23 » Презентація книги «Ніжин в добу Української революції»
15:20
Презентація книги «Ніжин в добу Української революції»
Презентація книги «Ніжин в добу Української революції» 20 листопада у великій залі виконавчого комітету відбулась презентація книги «Ніжин в добу Української революції». Видання підготоване співробітниками Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Максимом Потапенко, В’ячеславом Прудько, Віктором Ємельяновим.

У презентації взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, ректор НДУ ім. Миколи Гоголя Олександр Самойленко, представники Громадської ради при виконавчому комітеті та громадських організацій, вчителі загально-освітніх навчальних закладів міста, історики, науковці.

Ігор Алєксєєнко від імені міського голови Анатолія Лінника привітав з презентацією книги та наголосив, що це визначна подія для нашого міста та освітнього простору.

Книга складається з 6 розділів. У першому розділі «Переддень» йде мова про історію міста у роки Першої світової війни. Наступні розділи «Влада», «Спільноти» та «Повсякденність» характеризують основні злами у ключових та найбільш помітних сферах міського життя. У розділі «Потрясіння» описуються ті надзвичайні події, які пережили ніжинці у 1917-1921 роках. Останній – «Постаті» пропонує життєописи трьох ніжинців, яскравих представників різних антагоністичних політичних світоглядів революційної доби. У книзі представлені у якості додатків статистичні зведення, коротка хронологія та список основної літератури.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 763 | Теги: Ніжин, Українська революція, книга | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar