реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 11 » Село Горького на Срібнянщині перейменують на Антішкове
20:41
Село Горького на Срібнянщині перейменують на Антішкове
Село Горького на Срібнянщині перейменують на Антішкове 23 грудня Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за участі представників Українського інституту національної пам’яті розглянув пропозиції органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій щодо перейменування населених пунктів та районів.

Зі 121 подання, що надійшли комітетові, його члени погодили 108 нових назв. Серед них і населений пункт Срібнянського району — село Горького, яке має одержати нову назву Антішкове.

Близько двох років у селі ніхто не живе. Остання його мешканка Фрида Маричева переїхала у сусіднє село Васюків.

Здавалось би, навіщо перейменовувати таке село? Як виявляється, потрібно. Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» не робить винятків для таких населених пунктів.

Село за документами існує, бо не зняте з обліку згідно з чинним законодавством. Як, наприклад, колишнє село Скибівщина Харитонівської сільради, зняте з обліку Чернігівською обласною радою у березні 2013 року.

Нову назву для села, де ніхто не проживає, обрали за назвою місцевого урочища Антішкове і прізвища Антішко, колись найпоширенішого в цьому селі. Іншої попередньої історичної назви село не мало. Утворили його в роки колективізації, зігнавши до купи всіх одноосібників, які проживали неподалік. І назву дали відповідну, революційну.

Очевидно, що село з новою назвою незабаром стане одним з претендентів у черзі на зняття з обліку.

Автор: Сергій Бебик, тижневик «Вісник Ч» №1 (1548), gorod.cn.ua



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 969 | Теги: Срібнянщина, декомунізація, Антішкове | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar