реклама партнерів:
Головна » 2010 » Жовтень » 25 » Сергій Черняков: «Захищатиму інтереси чернігівців»
10:53
Сергій Черняков: «Захищатиму інтереси чернігівців»
Сергій Черняков: «Захищатиму інтереси чернігівців» Вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков входить до першої п’ятірки кандидатів у депутати до міської ради від Української народної партії. Наш діалог про плани-задуми кандидата і команди УНП, бачення насущних проблем міста і шляхи їх розв’язання.
– Сергію Васильовичу, Вам не раз доводилося бути присутнім на сесіях міської ради. Чого бракує народним обранцям?
– Більшість депутатів, на жаль, намагалася сприяти вирішенню поточних завдань, не маючи стратегії на перспективу, чітких планів розв’язання глобальних проблем, які вимагають системних дій. Тобто крок за кроком протягом місяця, кварталу, року треба йти до мети, добиватися позитивних результатів.
– Гасло однієї із громадських організацій «Чернігів – найкраще місто у світі!» звучить оптимістично. Але чи справді все у нас гаразд?
– Так, Чернігів – унікальне, стародавнє місто. Але є чимало проблем в усіх сферах його життєдіяльності. Візьмемо хоча б медицину. Бракує коштів на медикаменти, оснащення лікувальних закладів. А ще на боротьбу із соціально небезпечними недугами і, зокрема, ВІЛ/СНІДом і туберкульозом.
Чернігів відстає в економічному розвитку. Фактично всі великі підприємства простоюють або працюють не на повну потужність. Обіцянки від бізнес-груп щодо їх стабільної роботи чуємо напередодні кожних виборів. А результат плачевний. Складна ситуація з розвитком підприємництва. Мало того, що держава не підтримує підприємців, але й на місцевому рівні відсутнє розуміння їх проблем.
Тривожить стан довкілля. ТЕЦ продовжує отруювати повітря шкідливими викидами. На межі знищення унікальна природна зона Ялівщини, хоча вже скільки років точаться розмови про її захист. Чому й досі відсутні повноцінні міські парки? Про сміттєпереробний завод не говорив хіба що лінивий…
Сумний перелік болючих проблем, які вимагають комплексного невідкладного розв’язання можна продовжувати .
– А туризм як джерело поповнення міського бюджету?
– Все на рівні розмов. Підтримка туризму на державному рівні практично відсутня. У Чернігові, дійсно, багато унікальних пам’яток, але заповіднику «Чернігів стародавній», який опікується цим національним надбанням, вже два роки не виділяють коштів на їх реставрацію. В обласному центрі відсутня туристична інфраструктура. Треба будувати готелі, бази відпочинку, розважальні центри з високим рівнем обслуговування, аби мати можливість надати послуги туристам з різним рівнем статку.
Нині до Чернігова туристи, на жаль, «заскакують» переважно на день, а не затримуються на тиждень – другий, аби насолодитися неповторними пам’ятками й відпочити. А відтак – поповнити міську скарбницю.
– Сергію Васильовичу, а що реально зможе зробити фракція УНП у міській раді, якщо ваші опоненти рвуться до депутатства заради бізнесових інтересів.
– Захищатимемо й надалі інтереси пересічних чернігівців. Як робив це голова обласної організації УНП, депутат міської ради Володимир Ступак протягом чотирьох років. Йому чимало вдалося зробити, а гуртом, командою, об’єднавши зусилля, тим більше реалізуємо плани-задуми щодо розквіту міста. Наші депутати – люди діла, а не політичні демагоги.
– Що Ви плануєте робити для жителів свого виборчого округу?
– Балотуюся в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 23. Це – Нова Подусівка, Стара Подусівка, Забарівка і Масани. Мікрорайон із багатьма болючими проблемами. Вже кілька років розбудовуються «Масани», але соціальна інфраструктура відсутня. Треба будувати школи, дитячі садочки, медичні заклади, центри відпочинку, стадіон...
Про Подусівку у міській раді, на жаль, забули. Неасфальтовані дороги, неосвітлені вулиці. А якість води? Найгірша у місті. Мешканці Подусівки, Забарівки, Масанів не можуть вживати її некип’яченою. Про сміття й говорити не буду. Треба діяти, а не виправдовуватися.
– Де ж на все це відшукати кошти?
– З міського бюджету можна виділяти набагато більше коштів за рахунок ліквідації невиправданих витрат. Збільшення надходжень до бюджету різко зросте, якщо міська рада у межах своїх повноважень створить належні умови для діяльності малого бізнесу. Хіба це не бюрократична тяганина, якщо для відкриття магазину треба чотири підписи збирати півроку? Малому й середньому бізнесу, найперше, треба не заважати, коли реально не можна допомогти.
Депутати від УНП у міській раді відстоюватимуть інтереси чесних підприємців. Добиватимуться, аби міська виконавча влада сприяла їх діяльності. Наступний крок – заохочення бізнесменів до благодійництва й доброчинності.
Гордіїв вузол проблем можна успішно розв’язати, якщо діяти крок за кроком, захищаючи інтереси виборців. Що ми й будемо робити.

Підготовлено прес-службою Чернігівської міської організації УНП.




Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1561 | Рейтинг: 4.7/3
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar