реклама партнерів:
Головна » 2019 » Листопад » 15 » Сергій Малявко прокоментував відключення об’єктів «Чернігівводоканалу» від електроенергії
11:58
Сергій Малявко прокоментував відключення об’єктів «Чернігівводоканалу» від електроенергії
Сергій Малявко прокоментував відключення об’єктів «Чернігівводоканалу» від електроенергії 14 листопада «Енера Чернігів» почало відключення об’єктів КП «Чернігівводоканал» від електричної енергії через борги, передає gorod.cn

Сергій Малявко, начальник КП «Чернігівводоканал»:
- Я би хотів почати з того, що заборгованість населення за спожиті послуги перед «Чернігівводоканал» становить більше 30 мільйонів гривень. Заборгованість держави за пільги, яка вона надає населенню на ці послуги, складає трохи більше 3 мільйонів гривень. Заборгованість двох теплопостачальних організацій – «ТехНова» і «Облтеплокомуненерго» - складає 3 мільйони гривень. Тобто рахуємо – 36 мільйонів гривень в активі є «Чернігівводоканалу». Але, якби вони були в активі, то «Чернігівводоканал» вчасно б розраховувався зі своїми зобов’язаннями. А серед зобов’язань що може бути, це, по-перше, електроенергія, паливо, запчастини і заробітна плата. В першу чергу ми вимушені, і так треба робити, виплачувати заробітну плату. Якщо ми не будемо виплачувати заробітну плату, працювати буде нікому.
Звісно, в тарифі у нас не передбачено повністю відшкодування електроенергії. І ми вимушені платити за ту електроенергію, яка передбачена в тарифі. І ми маємо дефіцит на сплату за послуги енергопостачальної організації. Цей дефіцит сьогодні складає трошки більше 5 мільйонів гривень. «Енера» завчасно повідомила про відключення об’єктів. Серед об’єктів були вибрані об’єкти, які знаходяться по вулиці Текстильників – це підвищувальна насосна станція, по вулиці Мазепи, по вулиці Попова.
Були від енергопостачання від’єднані ці підвищувальні насосні станції. Що це означає? Що ті будинки, які працюють від підвищувальних насосних станцій, тобто є перелік адрес, вони розміщені у нас на сайті та на сторінці у Фейсбук, верхні поверхи не мають тиску. Каналізація працює, каналізація є. Тиск є до 5 поверху. Все, що вище, тиску немає.
Зараз працює наша аварійна служба і організований підвіз води.
Щодо сплати заборгованості товариству «Енера». Ми написали гарантійного листа, що до 25 листопада, ми в змозі оплатити 3 мільйони гривень, із 5. Далі ми все ж таки чекаємо, коли нам держава відшкодує пільги. Пільги – це 3 мільйони гривень. І цих коштів нам достатньо сплати «Енері» за наші поточні зобов’язання.
Також хотів би наголосити, що КП «Чернігівводоканал» має найнижчу заборгованість за електроенергію в Україні. Для порівняння, є деякі міста, не коректно буде називати ці міста, які мають заборгованість 100 мільйонів, 200 мільйонів, 300 мільйонів.
З цієї ситуації ми можемо вийти, якщо населення почне сплачувати за спожиті послуги. Тобто, я звертаюсь до населення, якщо ми не будемо сплачувати за спожиті послуги, нас чекає колапс в житлово-комунальному господарстві.
В січні ми зробили розрахунки, які подали до НКРЕКП. Що в цих розрахунках було відмінне, ніж було? По-перше, з 1 січня на підприємстві, згідно галузевої угоди, підвищилась в середньому зарплата майже на 15%. Для порівняння, щоб ви розуміли, в рік це підвищення складає біля 26 мільйонів гривень. Далі, ми подали розрахунки по електроенергії. Електроенергію ми закуповуємо після проведеного тендеру. І в нас електроенергія зараз дорожча, ніж це враховано в тарифі.
Але, на жаль, тодішній склад національної комісії не врахував ці розрахунки. Вони тільки врахували оплату кредиту в тарифі і частково оплату електроенергії, заробітна плата не була зовсім врахована. А ми не можемо не платити заробітної плати працівникам. Ми й так зараз маємо дефіцит працівників на ринку, і якщо ми не будемо платити заробітну плату, то можемо залишитися без працівників. Це також колапс.
В зв’язку з тим, що не враховано це в тарифі, загальна сума неврахованих коштів в тарифі за рік, на той об’єм, який ми продаємо води, складає більше 33 мільйонів гривень. Тепер рахуємо 33 мільйонів гривень, які не враховані в тарифі, 30 мільйонів гривень, яке винне нам населення, це 63 мільйони гривень, 3 мільйони гривень винна держава, це вже 66 мільйонів гривень, і майже 3 мільйони винні теплопостачальні організації. Тобто ми маємо 69 мільйонів гривень дефіциту коштів «Водоканалу».
Якби ці кошти ми мали, ми би спокійно розраховувалися зо всіма зобов’язаннями. І навіть, нам би достатньо було цих коштів для розвитку, модернізації мереж і таке інше.

Відео: «Дитинець».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 751 | Теги: Чернігівводоканал, Енера Чернігів, Сергій Малявка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar