реклама партнерів:
Головна » 2018 » Квітень » 27 » Сімейного лікаря можна обирати до середини наступного року
18:11
Сімейного лікаря можна обирати до середини наступного року
Сімейного лікаря можна обирати до середини наступного року Станом на сьогодні вже 10801 чернігівець підписав Декларацію на медичне обслуговування, що становить 3,8% від загальної кількості населення міста. При цьому загальноукраїнський показник складає 2,3%.
Про це повідомив 26 квітня на пленарному засіданні 30-ї сесії Чернігівської міської ради начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Програма про вільний вибір лікаря на медичне обслуговування стартувала у Чернігові, як і по всій країні, з 1 квітня поточного року.

Владислав Кухар уточнив, що обирати свого лікаря можна до кінця поточного року і ще протягом І половини наступного року. Отже, кожен чернігівець може спокійно, без поспіху та хвилювань, визначитися з лікарем, якому він довіряє, прийти до нього, обговорити всі нюанси, обрати зручний час і укласти договір.

Сьогодні всі медичні заклади підключені до електронної системи, і кожен може обрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі. Тобто, медична допомога не буде прив’язана до місця прописки та проживання. Важливо розуміти, що декларація не просто підписується на папері. Її укладення – це реєстрація в загальноукраїнській електронній базі.

У будь-якому випадку, поки триває кампанія з вибору лікаря, жодній людині не буде відмовлено у наданні медичної допомоги, зауважив Владислав Кухар.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив сподівання, що реформа у медичній галузі призведе до покращення якості надання медичних послуг та збільшення фінансування галузі. А наступним кроком має бути впровадження більш сучасних засобів обліку на всіх етапах медичного обслуговування – від видачі рецептів до супроводження лікування кожного хворого, який перебуватиме на електронному обліку.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: Медицина | Переглядів: 949 | Теги: Чернігів, медицина, сімейний лікар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar