реклама партнерів:
Головна » 2016 » Грудень » 30 » Ситуація з грипом у Чернігові
19:49
Ситуація з грипом у Чернігові
Ситуація з грипом у Чернігові 30 грудня відбулось чергове засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ на території міста Чернігова. Нарада відбулась за участю заступника міського голови Ольги Хоніч, керівників структурних підрозділів міської ради, представників медичних установ міста, а також місцевих засобів масової інформації, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

На початку засідання завідувач відділення Чернігівського міського відділу Державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Аландаренко розповіла про санітарно-епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ у місті. За її словами, на 52 тижні року (з 23 грудня по 29 грудня) захворіло на грип та ГРІ - 4314 жителів міста, з них 56,1% становлять діти до 17 років (2420 осіб), інтенсивний показник на 100 тис. населення становить 1496,5 що перевищує епідемічний поріг на 20,3%.

Захворюваність на грип та ГРІ серед населення міста у порівнянні з минулим тижнем зменшився на 6,5% за рахунок зниження майже на 20% захворювань серед дітей, в той час як кількість захворілих дорослих зросла на 17%.

Госпіталізовано за тиждень 103 особи (2,4% від захворілих) з них 68 дітей (66% від госпіталізованих).

Станом на сьогодні у відділеннях міста перебуває 105 хворих на грип та ГРІ, в т.ч. 78 дітей (74,3%), хворі з важким перебігом хвороби в реанімаційних відділеннях міста відсутні.

Всього з початку епідемічного сезону захворіло на грип та ГРІ 30124 мешканці міста - це 10,4% від населення м. Чернігова, в т. ч. на грип перехворіли 129 осіб. За цей період захворіло 19308 дітей до 17 років, що становить 44 % від дитячого населення), з них на грип перехворіло 95 дітей.

В звітному тижні превалює частка дітей від 5 до 14 років і складає 30 % від загальної кількості захворілих за тиждень.

З початку епідсезону проведені вірусологічні дослідження 13 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРІ, визначено РНК вірусу грипу типу А (Н3N2) - сезонний від 9-ти хворих в т.ч. від 1-ї вагітної та дитини.

Згідно офіційних повідомлень із закладів охорони здоров’я міста випадків смерті від грипу в даному епідсезоні не зареєстровано.

За словами Світлани Аландаренко, по місту проти грипу вже щеплено 276 осіб в т. ч. 133 дитини.

Починаючи з жовтня поточного року в навчальних закладах міста постійно проводиться моніторинг відсутності дітей.

Як вже повідомлялося раніше, у місті Чернігові введено обмежувальні протиепідемічні заходи, серед яких: обмеження проведення масових заходів, забезпечення оптимальних умов праці на робочих місцях, дотримування маскового режиму, а також додаткові канікули у школах. Про дієвість даних заходів свідчить зменшення рівня захворюваності серед дітей.

За інформацією управління освіти міської ради, станом на сьогоднішній день відповідно до результатів моніторингу в усіх дитячих садочках міста відсутні за станом здоров’я 12,5 % вихованців від загальної кількості.

Згідно з даними управління охорони здоров’я міської ради у п’яти закладах кількість відсутніх з приводу захворювання перевищує 20%, а саме: ДНЗ №4 – 59,8%, ДНЗ № 59 – 25,4%, ДНЗ №39 – 23,5%, ДНЗ № 30 – 22,8%, ДНЗ № 77 – 21,8%.

Заступник міського голови Ольга Хоніч зазначила, що введені протиепідемічні заходи по місту дали позитивний результат. «Оскільки захворюваність серед дитячого населення зменшилась, то потреби обмежувати відвідування в дитячих садочках не має», - повідомила заступник міського голови.



Категорія: Медицина | Переглядів: 894 | Теги: медицина, грип, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar