реклама партнерів:
Головна » 2021 » Лютий » 9 » Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні збільшуватися не будуть
17:53
Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні збільшуватися не будуть
Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні збільшуватися не будуть У вівторок, 9 лютого, Уряд та мери українських міст підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України.

Це має забезпечити стале проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного.

Меморандум уклали між Кабінетом Міністрів України в особі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та першого заступника міністра енергетики Юрія Вітренка, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і мерами українських міст. Це рішення підтримали всі міські голови.

Згідно з підписаним документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років до осель жителів Чернігівщини будуть постачатися тепло та гаряча вода. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться.

Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян упродовж усього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачена відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

«Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

За інф. сайту Президента України



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1603 | Теги: гаряча вода, тарифи, МЕМОРАНДУМ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar