реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 16 » Триває робота літніх мовних таборів у Чернігові
21:14
Триває робота літніх мовних таборів у Чернігові
Триває робота літніх мовних таборів у Чернігові На базі навчальних закладах Чернігівщини триває робота літніх мовних таборів. Активно практикують англійську мову та вчаться вільно використовувати її під час спілкування і учні ліцею № 15 м. Чернігова. Щойно завітавши до ліцею, ви побачите напис, який у перекладі з англійської означає: «Якщо ви хочете знати англійську, то вам …». А далі малюнки-вказівки приведуть вас до табору, де свої мовні навички під час літнього відпочинку удосконалюють 3 загони учнів 2-4 класів. До речі, назви загонів теж англійські: «Honey Kids», «Busy Bees», «Wise Owls».

Варто відзначити, що такий незвичний формат літнього відпочинку викликав неабияке зацікавлення у дітей. І це невипадково, адже педагоги табору творчо підійшли до організації роботи табору і створили для дітей дійсно цікаве і змістовне англомовне дозвілля. З перших кроків у стінах цього закладу кожен відвідувач одразу потрапляє в англомовне середовище, де можна навчитись говорити, грати та співати англійською.

Кожен день перебування у мовному таборі для юних ліцеїстів особливий і насичений цікавим подіями. Діти розширюють свій словниковий запас під час тематичних ігор та вікторин, складають діалоги і власні розповіді. Процес навчання у таборі супроводжується виконанням пісень, читанням віршів, веселими танцювальними паузами, міні-постановками та, навіть, іграми-пантомімами.

Активно працюють діти і в групах, створюючи оригінальні творчі проекти та презентації на відповідну тематику.
Не забувають у таборі і про творчий розвиток вихованців. Діти з величезним ентузіазмом створюють малюнки, емблеми груп, паперові поробки, стінгазети.
Безперечно, рушійною силою успішного опанування дітьми усіх тонкощів іноземної мови є творчі учителі англійської мови ліцею та волонтери зі США – Сандра та Дейл Діксони.
Сподіваємось, що дні, проведені у мовному літньому таборі, надовго запам’ятаються юним ліцеїстам, а здобуті знання допоможуть їм у майбутньому стати кваліфікованими спеціалістами міжнародного рівня.

На базі спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи №1 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова з 2 по 19 червня організований тритижневий літній мовний табір, завданням якого є зацікавлення дітей у вивченні трьох іноземних мов (англійська, німецька та французька), проведення занять у нестандартній ігровій формі з використанням інноваційних технологій, методів та прийомів навчання, не перетворюючи його роботу на стандартний урок іноземної мови.

Літній мовний табір працює за принципом різностороннього спрямування завдань, переважно творчого пізнавального характеру з країнознавчим аспектом. Вчителі створюють атмосферу невимушеного спілкування, дають змогу проявити творчі здібності, вдосконалювати навички спілкування, долати психологічний бар’єр у спілкуванні іноземною мовою, працюючи у групах, розвивати акторські та ораторські здібності, поєднувати ігрові форми з вивченням мови.

Кафедрою іноземних мов школи була розроблена власна програма роботи табору для різних вікових категорій з урахуванням психофізіологічних особливостей дітей. 15 вчителів з трьох іноземних мов, які працюють у мовному таборі, пройшли фахову підготовку під час практичних семінарів, майстер-класів та вебінарів. Вчителі творчо підійшли до оформлення інтер’єру мовного табору: мотиваційних плакатів, назв кабінетів, вказівників по школі, кабінетів.

Кожна паралель працює за окремою програмою, вимоги якої спрямовані на досягнення кінцевого практичного результату: виготовлення та захист плакатів, стіннівок, проектів, складання кросвордів, меню, створення малюнків, інсценування пісень, казок та свят, участь в іграх, створення та обговорення порівняльних таблиць, перегляд відео файлів з виконанням творчих завдань до них, прослуховування аудіо-файлів, віртуальні подорожі до загадкових країн Великобританії, проведення караоке-вечірок, розгадування загадок та ребусів, написання листівок, виготовлення одягу (капелюшки Лепрекона), віртуальні екскурсії до бібліотеки Лондона, запрошення Королеви на чаювання, вікторини, створення саморобного словничка сталих виразів, екскурсії, командні та рухливі ігри, музичні фізкультхвилинки тощо.
Відвідавши табори, та поспілкувавшись з дітьми, одразу розумієш, мовний табір – це цікаво, корисно та потрібно дітям.

За інформацією Управління освіти і науки ОДА



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1187 | Теги: діти, відпочинок, мовні табори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar