реклама партнерів:
Головна » 2023 » Грудень » 31 » У 2023 році програмою «Власна справа» скористалися 179 жителів Чернігівщини
18:49
У 2023 році програмою «Власна справа» скористалися 179 жителів Чернігівщини
У 2023 році програмою «Власна справа» скористалися 179 жителів Чернігівщини Програма "Власна справа" урядового проєкту єРобота діє з липня 2022 року. За цей час 260 мешканців області отримали грантові кошти на започаткування або розвиток бізнесу. А це – від 50 тис. до 250 тис. грн, залежно від кількості створених робочих місць (одного-двох), що є ключовою вимогою програми. Загальна сума фінансової підтримки від держави склала 61,8 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення в області майже 600 нових робочих місць.

Зокрема, цьогоріч переможцями за цією програмою стали 179 наших земляків, які мають створити 420 робочих місць. Загальна сума грантових коштів становить 42,7 млн грн.

Серед переможців більшість (понад 67%) – підприємці з досвідом, 10% - юридичні особи, а майже чверть – новачки у бізнесі.

За видами діяльності найбільша кількість бізнес-ідей реалізується у переробній промисловості, торгівлі, ремонті автотранспортних засобів, організації харчування. Грантову підтримку використовують переважно для придбання обладнання та меблів, закупівлю сировини та матеріалів, оплату оренди, реклами.

Так, в області з’являються швейні цехи, кав’ярні, пекарні, салони краси, автомайстерні, заклади харчування, спеціалізовані фермерські господарства, дитячі освітні, фізкультурно-оздоровчі та розважальні студії. Реалізуються бізнес-ідеї щодо виробництва паливних пелет, бетону, твердопаливних котлів, рослинної олії та напівфабрикатів. Розширюється і сфера послуг, зокрема із деревообробки, зеленого туризму, ландшафтного дизайну, клінінгові, кейтерингові, будівельні та ремонтні.

Цього року в рамках урядового проєкту єРобота стартувала ще одна програма - «Грант для ветеранів», за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до одного мільйона гривень, а члени їхніх сімей – до 500 тис. грн. На сьогодні в області за цією програмою вже є п’ять переможців. Планується відкриття мийки самообслуговування, студії краси, пекарні.

Нагадаємо, що процедура надання мікрогрантів максимально проста. Для цього потрібно подати заяву та бізнес-план через портал «Дія» https://is.gd/KT7RoW, отримати позитивну оцінку ділової репутації «Ощадбанком», пройти онлайн-співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та дочекатися остаточного рішення Державного центру зайнятості.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 5864 | Теги: бізнес, Чернігівщина, Власна справа | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar