реклама партнерів:
Головна » 2024 » Липень » 22 » У Бобровицькій громаді родини загиблих Героїв планують створити об’єднання
20:56
У Бобровицькій громаді родини загиблих Героїв планують створити об’єднання
У Бобровицькій громаді родини загиблих Героїв планують створити об’єднання Сьогодні заступник голови ОДА Іван Ващенко зустрівся з родинами загиблих, аби актуалізувати проблеми та спільно з місцевою владою шукати шляхи їх вирішення. До спілкування запрошено і представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Серед піднятих питань – термін видачі відповідних посвідчень та й загалом можливості користування усім спектром передбачених державою гарантій.
На жаль, узагальнити рішення в цих випадках дуже складно, кожну ситуацію треба розглядати індивідуально та з юристом. Відтак, найближчим часом спланують відвідини фахівця.
Підіймалося питання меморіалізації. Громада розділила думку заступника голови ОДА, що вшанування пам’яті у практичному втілені варто відтермінувати до перемоги.
Виникала і низка соціально-побутових запитань. З ними впоратися допоможуть фахівці, які відповідають за реалізацію ветеранської політики. Згідно тристороннього меморандуму – ОДА, ТГ, Мінвет, – такі мають бути у кожній громаді.
Окрім того, громада виявила бажання створити власну громадську організацію, що опікуватиметься, як родинами загиблих, так і сім’ями ветеранів.
«Як на мене, це один з найкращих способів комунікації влади та родин, а також додатковий інструмент для реабілітації, - наголосив Іван Ващенко. – До слова, в області активно працюють 2 ГО – «Родина воїна» та «Єдина родина Чернігівщини». До них також можна доєднатися».
Також заступник голови ОДА акцентував увагу на можливостях від Обласного центру ветеранів війни.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1208 | Теги: герої, ветерани, Бобровиця | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar