реклама партнерів:
Головна » 2021 » Січень » 31 » У Чернігівському театрі ляльок відродили дитячу виставу «Кракатунчика»
19:46
У Чернігівському театрі ляльок відродили дитячу виставу «Кракатунчика»
У Чернігівському театрі ляльок відродили дитячу виставу «Кракатунчика» У Чернігівському обласному театрі ляльок імені Олександра Довженка – прем’єра. В новому, цікавому форматі відроджено улюблену виставу дітей «Ласий ведмідь і Кракатунчик» за творами Михася Ткача та Сергія Дзюби.

Режисер-постановник цього справді чарівного спектаклю – заслужений артист України Віталій Гольцов, актори – Ольга та Роман Маджуги, молоде талановите подружжя. До речі, в цьому театрі також працюють брат Романа – Ярослав та їхній тато – відомий актор Ігор Маджуга! І вся родина також була присутня на прем’єрі – разом із маленькою донечкою Ольги та Романа.

Прем’єра пройшла блискуче: актори грали натхненно, діти захоплено аплодували і почувалися щасливими. А режисер Віталій Гольцов розповів, що в перспективі планує створити нову яскраву виставу про Кракатунчика. Адже до цього спектаклю увійшла історія з цирку з другого роману «Гопки для Кракатунчика». А таких неймовірних, дивовижних та дотепних історій у Сергія Дзюби – сотні! Взагалі, автор знаменитого «Кракатунчика» був на цій прем’єрі, залюбки поспілкувався з дітьми, акторами та режисером, а також – сфотографувався на згадку. Сказав, що почувається дійсно щасливим і щиро подякував колективу театру за їхні добрі справи, які дуже потрібні дітям та їх батькам.

Казкова, пригодницька трилогія Сергія Дзюби «Душа на обличчі» (три романи про кленового бога Кракатунчика та його друзів) побачила світ вже у багатьох країнах загальним накладом понад 200 тисяч примірників. Автора «Кракатунчика» нагороджено престижними міжнародними літературними преміями в Україні, США, Німеччині, Франції, Канаді та Казахстані. Цікаво, що за кордоном літературознавці в рецензіях назвали трилогію «Українським Карлсоном» та «Українським Гаррі Поттером».

Джерело: Українська літературна газета



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2027 | Теги: Кракатунчик, театр ляльок, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar