реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 8 » У Чернігові безпритульні теж святкували Різдво з кутею і узваром
19:26
У Чернігові безпритульні теж святкували Різдво з кутею і узваром
У Чернігові безпритульні теж святкували Різдво з кутею і узваром На Чернігівщині перші жертви сильних морозів. Від переохолодження в області загинуло двоє чоловіків – 26-ти та 57-ми років. Найстрашніші низькі температури для безпритульних. З приходом холодів Чернігівський центр для безхатченків заповнений.

У притулку особливий день. Мешканці від самого ранку готуються до Різдва. Жінки накривають на стіл, а кухар завершує святкову вечерю. Навіть у найбідніших на столі будуть традиційні різдвяні страви: докипає узвар, а кутя вже чекає.

Такий бенкет тут не часто, адже гроші з міського бюджету притулок отримує тільки для найнеобхіднішого: заробітна плата для персоналу, комунальні послуги та санітарно-гігієнічна обробка.

Раніше з продуктами допомагали небайдужі, несли і консервацію, і крупи, і овочі. Але останній рік стало зовсім скрутно, всі волонтерські пожертви йдуть на фронт. То ж у центр викручуються своїми силами. Та все ж двічі на день гарячі страви тут є.

Попри все бездомні підібрали, обігріли й доглядають таких самих, як і самі, знай та безхатьків, тільки чотирилапих.

Хоч і свято та чоловіки працюють, розвантажують будматеріали. Центр отримав кошти на ремонт даху, тож одразу беруться до справи.

У кожного мешканця тут своя історія. Регіна Кобернік у притулку зустріла кохання. 2 роки з чоловіком винаймали будинок, жили самостійно, але коли той помер знову повернулася до центру.

Оксану Гусєву після колонії депортували з Білорусі, де вона хоч і громадянка України, прожила все життя.

За 6 років існування центру жоден бездомний не помер від обмороження на вулицях Чернігова, зате десятки людей отримали одяг, дах над головою, лікування, прописку та втрачені документи.

Сюжет телеканалу «Дитинець»
Джерело: gorod.cn




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 981 | Теги: Різдво, Чернігів, Безпритульні | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar