реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 13 » У Чернігові міліція штурмом взяла квартири зухвалих вимагачів
21:23
У Чернігові міліція штурмом взяла квартири зухвалих вимагачів
У Чернігові міліція штурмом взяла квартири зухвалих вимагачів Зловмисники вимагали у жертви півмільйона гривень. А щоб та була більш зговірливою, підірвали її автомобіль.
11 червня центр Чернігова прокинувся від вибуху. Під автомобілем жительки обласного центру розірвалася ручна граната.
Після отримання черговою частиною повідомлення про спрацювання вибухового пристрою на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ, вибухотехніки, керівництво.
Спілкуючись з правоохоронцями, жінка розповіла про телефонний дзвінок невідомого, який погрожував розправою і вимагав у неї 500 тисяч гривень. Господиня не сприйняла слова всерйоз, аж доки не пролунав вибух.
Зловмисник повторив свої вимоги і наголосив, що в разі відмови постраждають її родичі.
Досвідчені оперативники карного розшуку разом з бійцями роти міліції спецпризначення прийняли рішення затримувати вимагача під час передачі грошей. Але в останній момент той відмовився від зустрічі в людному місці і наказав жінці підійти до однієї з багатоповерхівок та кинути пакунок з грошима в під’їзд. Вона так і вчинила.
Оперативники вже знали в якій квартирі знаходиться вимагач й пішли на штурм. Вибивши вікно в квартирі на першому поверсі, міліціонери потрапили до помешкання. Всередині вони затримали виконавця злочину, раніше судимого чоловіка, у якого, крім грошей, вилучили ще й ручну осколкову гранату Ф-1.
Наступного дня оперативники вийшли на замовника злочину. Під час штурму квартири бійцями спецпризначення зловмисник намагався позбутися речових доказів, викинувши їх з шостого поверху багатоповерхівки. Але всі його дії були зафіксовані і задокументовані. Щоб підозрюваний не зміг утекти через вікно правоохоронці навіть застосовували альпіністське спорядження.
Нині зібрано достатньо доказів, які підтверджують причетність підозрюваного до скоєння низки вимагань і розбійних нападів на території Чернігівщини.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання), статтею 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), та статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Триває досудове розслідування.





Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1033 | Теги: вимагач, Кримінал, Чернігів, мілція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar