реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 8 » У Чернігові перейменують кінотеатр імені Щорса
20:35
У Чернігові перейменують кінотеатр імені Щорса
У Чернігові перейменують кінотеатр імені Щорса За словами представника Українського інституту національної пам’яті Сергія Бутка, першою декомунізація торкнеться юридичних осіб.
"В назвах юридичних осіб не має бути імен, псевдонімів комуністичних діячів, назв радянських республік, та назв, пов’язаних з діяльністю компартії, а також переслідуванням борців за незалежність України, - зауважив науковець. – На зміну назви юридичним особам законодавець відвів один місяць".
Виходячи з того, що закони про декомунізацію набули чинності 21-го травня, обласний комунальний заклад – кінотеатр імені Щорса має бути перейменовано до 21-го червня.
На разі ані обласна рада, ані департамент з питань культури, туризму та національностей Чернігівської ОДА, якому підпорядковується кінотеатр, не виступили з ініціативою про перейменування. Нагадаємо, раніше група депутатів обласної ради запропонували присвоїти кінотеатру ім’я Олександра Довженка.

Голова Чернігівської облради Микола Звєрєв наголошує на тому, що кінотеатр імені Щорса є єдиним комунальним кінотеатром в обласному центрі. За словами високопоставленого обласного чиновника, заклад виконує соціальну функцію та є візитівкою Чернігова.
Натомість така «візитівка» постійно влітає обласному бюджету в чималу копійку. Згідно з інформацією, оприлюдненою головою бюджетної комісії Чернігівської облради Валентином Запорощуком, кінотеатр не приносить належних прибутків і заробляє всього 600 тисяч гривень в рік. Водночас це не завадило депутатам виділити додатково кінотеатру 1,8 мільйона гривень на придбання проектора.

Віталій НАЗАРЕНКО, Чернігів, День



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1017 | Теги: декомунізація, Чернігів, кінотеатр ім. Щорса | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar