реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 25 » У Чернігові планують зносити старі будинки та на їхньому місці будувати нові
21:18
У Чернігові планують зносити старі будинки та на їхньому місці будувати нові
У Чернігові планують зносити старі будинки та на їхньому місці будувати нові Сьогодні у міській раді зібрали забудовників, щоб обговорити програму заміни аварійного житлового фонду, яка зараз розробляється.
За словами Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, зараз у Чернігові близько двохсот аварійних будинків. Один з них, на вулиці Текстильників, дав тріщину після зливи 30 червня. Його мешканців відселили. Зараз люди повернулися додому. Кажуть: пропозицію міської ради готові розглянути.

Програма заміни аварійного житлового фонду – в розробці. Деталі обговорюють із забудовниками.

Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова: « Суть програми зводиться до двох позицій: ми зводимо практично до нуля пайовий внесок в тій частині житла, яке збудовано на земельній ділянці, на якій відбувалася заміна старого житлового фонду. І ми розглядаємо можливість виплати однієї тисячі гривень за один метр квадратний заміненого старого, аварійного житлового фонду. При цьому ми розглядаємо, як робочий варіант, поки що до обговорення, коефіцієнт обміну – один до одного. Якщо забудовник буде мати можливість збільшити цей коефіцієнт, це його право. Місто буде здійснювати видатки, виходячи з коефіцієнту один до одного».

За словами Владислава Атрошенка, вони розглядають варіант обміну не лише аварійних будинків: «Я вважаю, це може бути в частині приватного сектору і не аварійні випадки. Тому що, я вважаю, все-таки, що місто виграє в тих випадках, де, скажімо, приватні забудови будувалися без урахування будь-якої містобудівної логіки. Бо будівництво має бути зведено до якихось містобудівних стандартів».

Забудовники прораховують вигоди такої пропозиції.

10 серпня у міській раді буде іще одна зустріч із забудовниками. Перед цим вони мають ознайомитися з програмою і внести свої пропозиції.

Джерело: Чернігівська філія Суспільного телебачення України.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1075 | Теги: будівництво, аварійні будинки, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar