реклама партнерів:
Головна » 2019 » Листопад » 27 » У Чернігові презентовано книгу «День вдячності»
19:21
У Чернігові презентовано книгу «День вдячності»
У Чернігові презентовано книгу «День вдячності» 27 листопада в конференц-залі будинку засідань обласної ради відбулася презентація книги «День вдячності» із проєкту «Бібліотека газети «День»"Україна Incognita"».

У заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова, радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, викладачі та студенти вищих навчальних закладів м. Чернігова, працівники закладів культури, представники громадських організацій, Національних спілок письменників та журналістів, журналісти, інші зацікавлені особи.

Презентуючи присутнім книгу «День вдячності», головний редактор газети «День», автор ідеї, передмови та редактор книги Лариса Івшина, автор статей, один із упорядників книги Ігор Сюндюков, автор статті Володимир Бойко розповіли, що видання присвячене людям, які у різні часи сприяли розвитку духовності, допомагали українцям підтримувати свою ідентичність, створювали образ України у світовій культурі.

В книгу вміщені біографії 35 особистостей, які заслуговують великої вдячності сучасників, адже зробили значний внесок у розбудову української державності. Завдяки презентованому виданню читачі зможуть ознайомитися із циклом історичних нарисів про Володимира Великого, Ярослава Мудрого і Великих князів литовських, дізнатися про найвідомішого у світі киянина Казимира Малевича та Адама Міцкевича і Корнія Чуковського. На сторінках видання ще можна навіть почитати про Наполеона та Маргарет Тетчер, а також Джеймса Мейса, Андрія Сахарова, Джона Маккейна, Валерію Новодворську та маловідомих широкому загалу особистостей, які, ризикуючи життям, зміцнювали зв'язки української та світової культури й науки, рятували наших співвітчизників від голоду та репресій та несли правду про Україну у світ.

За словами виступаючих книга сприятиме відтворенню української ідентичність, вибудовуванню української ментальності та подоланню постгеноцидного синдрому у свідомості народу. Серед іншого прозвучали думки, що саме почуття вдячності і дає сили та є рятівним шансом для України. Якщо правильно користуватися історією, то вона допоможе знайти відповіді на виклики сьогодення та майбутні загрози.

Як зазначила Лариса Івшина, перше, що ми маємо зробити, здобувши, нарешті свою державність, - це подякувати тим, хто подав нам руку у важкі часи, хто чітко бачив Україну на мапі світу, любив її душу, розумів її вагу у світі, хто розповідав про нас міжнародній спільноті, хто, ризикуючи життям, писав правду про Голодомор.

До обговорення долучилися кандидат історичних наук, доцент Тамара Демченко, професор Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, професор, доктор історичних наук, директор Сіверського інституту регіональних досліджень Сергій Леп'явко, директор Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи, кандидат філологічних наук, доцент Людмила Зіневич та інші науковці, які у своїх виступах відзначили газету «День» та із вдячністю говорили про проведену роботу. Зазначалося, що важливим для України є поява книги та розповідь про когорту людей з різних епох, соціальних станів, які відрізнялися моральністю, гуманізмом, відповідальністю перед своїм народом та людством.

По завершенню презентації бажаючі мали можливість придбати книгу. Видання у твердій палітурці надруковано у видавництві Українська прес-група українською мовою та вміщує 568 сторінок. Подарунковий екземпляр книги доповненений м'яким «оксамитовим» футляром фіолетового кольору, який символізує в багатьох культурах мудрість, та оздоблений витонченими закладинками.

Джерело: відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
Фото Сергія Чернякова.














Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 819 | Теги: Чернігів, День вдячності, газета День, Лариса Івшина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar