реклама партнерів:
Головна » 2023 » Квітень » 3 » У Чернігові відкрилася виставка, присвячена історіям опору цивільних жителів області
18:18
У Чернігові відкрилася виставка, присвячена історіям опору цивільних жителів області
У Чернігові відкрилася виставка, присвячена історіям опору цивільних жителів області У Чернігові на Валу з нагоди річниці визволення області від російських окупантів відкрилася виставка портретів місцевих активістів — небайдужих патріотів, які долучилися до зусиль з оборони та визволення області.

Активні бойові дії на Чернігівщині тривали з 24 лютого 2022 року. Але вже у перші дні квітня — завдяки героїзму Сил оборони та небайдужості цивільних — жодного представника ворожого війська в області не було.

На виставці представлені фотопортрети та історії спротиву 23 цивільних жительок та жителів Чернігівщини, кожен та кожна з яких зробили свій внесок у те, що область — встояла. На місці 24-го портрету — дзеркало, адже сьогодні кожен з українців — герой.

Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною. Стійкість в обороні та подальше звільнення Чернігівської та інших областей стали можливими зокрема і завдяки зусиллям багатьох звичайних людей. Вони сприяли Силам оборони, підтримували тих, хто потребував допомоги, організовували гуманітарні вантажі, піклувалися про постраждалих та взяли на себе ще багато напрямків, важливих для української перемоги. Це волонтери, журналісти, перевізники, медики та представники інших звичайних професій, які не змогли лишитися байдужими.

Виставка відкриває загалу історії деяких з багатьох героїв українського опору, яких має знати вся країна.

Серед них — Ганна Гавриліна, яка надавала важливу інформацію українським військовим, за що потрапила у російський полон. Олена Янченко, яка забезпечувала хлібом жителів Корюківської громади. Тетяна Романова, котра організовувала логістику з доставкою гуманітарних вантажів у Чернігів. Євгеній Ващенко, який очолив одну із груп опору у Сосницькій громаді.

Вклад усіх у звільнення області — неоціненний. Як і багатьох інших героїв, досі невідомих широкому загалу, визнання яких ще попереду.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1487 | Теги: Вал, Чернігів, місто Героїв, банери | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar