реклама партнерів:
Головна » 2021 » Лютий » 7 » У Чернігові вирішать проблему відселеного будинку на Попудренка, 16
17:32
У Чернігові вирішать проблему відселеного будинку на Попудренка, 16
У Чернігові вирішать проблему відселеного будинку на Попудренка, 16 Не затягувати з вирішенням подальшої долі частково зруйнованого будинку на Попудренка, 16 налаштоване керівництво міста Чернігова в цьому році.

Як відомо, у кінці минулого року (рішення суду від 4 грудня) з цієї будівлі нарешті зняли арешт. Наразі місто одночасно організовує процедуру задіяння прийнятої кілька років тому Програми оновлення застарілого житла, але має і план дій на випадок невдачі, тобто незалучення інвестора за цією програмою.

У черговий раз мова про подальшу долю цього будинку йшла 2 лютого на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді. Міський голова Владислав Атрошенко доручив у разі залучення інвестора взяти з нього письмове зобов’язання щодо строків будівництва.

Разом з тим, як відомо, у Чернігові на сьогодні в подібному, близькому до аварійного, стані знаходиться близько 200 будинків – а з часом цифра може ставати ще більшою. На перебудову їх усіх бюджету міста і близько не вистачить. Наразі співвласники будинків для проведення капітальних ремонтних робіт у них можуть скористатися однією з міських програм співфінансування, але приймати рішення щодо цього мають самі.

- Гуртожиток на Попудренка, 16 - це крайній випадок, коли ми за кошти бюджету щось робимо на об’єкті приватної власності, - наголосив міський голова. - Надалі ми діятимемо відповідно до регламенту. Тобто комісійно дивимося стан будинку, попереджаємо людей – і далі це їх рішення, як і що вони роблять. Так само я публічно даю доручення: якщо в нас по Попудренка 16 у забудовника є бажання за Програмою оновлення застарілого житла спрацювати – добре. Але з чіткими термінами, що, де, коли і як буде відбуватися. Краще, щоб письмово були дані зобов’язання. А якщо немає цього бажання – значить, ми тоді добудовуємо цю стіну, здаємо будинок, заселяємо людей і хай дивляться далі по ситуації. Щоб ми не тягнули час, - зазначив міський голова на нараді.

Завтра, 4 лютого, на розгляд виконавчого комітету міської ради виноситься проєкт рішення «Про затвердження об’єкту конкурсу». Це процедурне рішення, яким затверджується об’єкт конкурсу Програми сприяння забезпечення новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду міста Чернігова на 2019 – 2023 роки – «Будівництво житлового будинку замість існуючого аварійного за адресою: вул. Попудренка, 16 у м. Чернігів.»

На попередньому, позачерговому засіданні виконкому міської ради (27 січня) в актуальний стан приведений склад конкурсної комісії для реалізації Положення про конкурсний відбір інвесторів-забудовників для участі в цій Програмі.

Далі відбуватиметься конкурсна процедура, передбачена Програмою.

У той же час, до заміни або відновлення пошкодженого будинку більшість його відселених мешканців проживають у гуртожитках трьох навчальних закладів міста. Оплата їхнього проживання всі ці роки здійснюється коштом міського бюджету. Нещодавно, 17 грудня 2020 року, виконком міської ради у черговий раз дав дозвіл на закупівлю цих послуг на наступний рік для 14 кімнат будівельного ліцею (де проживають 29 осіб з Попудренка, 16) і 18 кімнат залізничного ліцею (37 осіб). Окрім того, він дав дозвіл і на підписання на 2021 рік меморандуму з Національним університетом «Чернігівська політехніка», гуртожиток якого надається місту для тимчасово відселених мешканців (35 кімнат для 70 осіб) на безоплатній основі.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1442 | Теги: Чернігів, Владислав Атрошенко, 16, оновлення житла, Попудренка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar