реклама партнерів:
Головна » 2020 » Жовтень » 13 » У Чернігові вперше вручили нагороди «Захисник України - Герой Чернігова»
18:35
У Чернігові вперше вручили нагороди «Захисник України - Герой Чернігова»
У Чернігові вперше вручили нагороди «Захисник України - Герой Чернігова» У Чернігівській міській раді сьогодні, 13 жовтня, відбулося вручення нагород до почесного звання "Захисник України – Герой Чернігова". Почесні відзнаки - нагрудний знак, а також разову грошову виплату в розмірі 10 мінімальних заробітних плат, рідним загиблих в АТО вручав заступник міського голови Олександр Ломако.

Відповідно до рішення Чернігівської міської ради почесне звання "Захисник України – Герой Чернігова" присвоєне першим 11 чернігівцям, які загинули в АТО і які зробили вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. А саме:

БУДЬКУ Олександру Анатолійовичу
ІЩЕНКУ Андрію Васильовичу
ЗАПЕЦІ Віктору Олександровичу
ЧЕРЕДНІЧЕНКУ Денису Ігоровичу
РЯБОМУ Віталію Вікторовичу
БЛИЗНЮКУ Володимиру Володимировичу
ЮЩЕНКУ Володимиру Михайловичу
ПОЛЕГЕНЬКУ Дмитру Павловичу
НАГОРНОМУ Сергію Михайловичу
БРУЙ Миколі Віталійовичу
КОНОВАЛОВУ Олексію Ігоревичу.

Заступник міського голови, звертаючись до родин загиблих воїнів, зауважив, що вся громада міста Чернігова завжди пам’ятатиме про подвиги чернігівських героїв, поважатиме та надаватиме підтримку родинам загиблих. Також він привітав всіх з Днем захисника України.

- Це свято сміливих чоловіків та жінок, людей різних професій: лікарів, волонтерів, підприємців, капеланів, які на різних сторінках української історії зі зброєю в руках або без неї захищали і боронили нашу свободу протягом багатьох століть. Сьогодні ми згадуємо, на жаль, вже 185 найкращих синів Чернігівщини, які віддали своє життя на сході України за нашу свободу та незалежність. Зараз, поки війна триває, ми не можемо сказати, що наша мрія про мир збулася. Адже в ці дні наші воїни продовжують там знаходитися і продовжують боротьбу за незалежність, - підкреслив він та попросив присутніх Хвилиною Мовчання вшанувати усіх загиблих героїв.

Почесне звання "Захисник України – Герой Чернігова" запроваджене минулого року на знак вшанування загиблих героїв, а вручають нагороду цього року вперше. Надалі його присвоюватимуть щорічно.

- Хочу висловити слова підтримки та низький вам усім уклін! Цією нагородою ми також хочемо показати, що громада Чернігова разом з вами, обов’язково підтримує та шанує вас. І, звичайно, у нас спільні думки про те, щоб якнайшвидше закінчилася ця війна. Нехай усі воїни, які зараз там, повертаються живими, - зазначив заступник міського голови.

У свою чергу, присутні матері, дружини та діти воїнів-героїв подякували за увагу та підтримку, адже для кожної сім’ї вони важливі й необхідні.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1320 | Теги: воїни, Герої Чернігова, нагороди | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar