реклама партнерів:
Головна » 2023 » Квітень » 13 » У Чернігові з'явилася алея незламності з Шевченкових дубів
17:43
У Чернігові з'явилася алея незламності з Шевченкових дубів
У Чернігові з'явилася алея незламності з Шевченкових дубів Сьогодні Чернігівщина доєдналася до всеукраїнської екоакції «Шевченко єднає Україну». Тепер у Чернігові на території ландшафтно-рекреаційної зони біля річки Стрижень зростатиме алея дубових сіянців із села Будище, що на Черкащині. Зібрані вони з пам’ятки природи — Дубу Шевченка, якому понад тисячу років.

За переказами, свого часу саме в цьому дереві Тарас Григорович ховав свої вірші і малюнки від поміщика Енгельгардта. Нині у Будищах висаджена алея з 27 дубів – символ єдності усіх регіонів нашої держави (24 області, АР Крим, міста Київ та Севастополь).

Тепер такі алеї з’являються і в інших куточках України. Сіянці молодих дубів для всієї країни виростили на Черкащині у місцевому лісовому розсаднику Пехівського лісництва філії «Звенигородського лісового господарства».

"Вірю, що цей дубок приростеться і виросте у великий дуб, як і всі решта 26 як символи міцності та незламності", — сказав начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, висадивши один із саджанців.
Екоакція «Шевченко єднає Україну» ініційована Державною екологічною інспекцією України в рамках реалізації Програми Президента «Зелена країна».

У Чернігові до висадки Шевченкової алеї долучилися представники органів влади, наукових установ, громадськості.

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації








Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 7155 | Теги: дуб, єднання, Чернігів, Шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar