реклама партнерів:
Головна » 2022 » Грудень » 22 » У Чернігові законсервували зруйнований рашистами будинок Василя Тарновського
19:11
У Чернігові законсервували зруйнований рашистами будинок Василя Тарновського
У Чернігові законсервували зруйнований рашистами будинок Василя Тарновського У Чернігові законсервували зруйновану російськими окупантами пам'ятку архітектури кінця ХІХ століття “Будинок Василя Тарновського”, щоб наступного року розпочати її відновлення.
Про це в Телеграмі повідомив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

“Будинок Тарновського, в який влучила російська бомба законсервовано. Зараз ми вивчаємо кілька проєктів, щоби наступного року приступити до його відновлення”, - сказав керівник ОВА.

Буди́нок В. В. Тарновського — історичний будинок у місті Чернігові, який першим розмістив експозицію Чернігівського історичного музею, що складалась із колекції Василя Тарновського-молодшого; з1980 року це приміщення Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Уночі 11 березня 2022 року під час облоги Чернігова будинок українського мецената Василя Тарновського зазнав значних пошкоджень внаслідок бомбардування російськими окупаційними військами. На подвір'я бібліотеки та стадіон, який розміщений поряд, рашистська авіація скинула три фугасні 500-кілограмові бомби. Одна з них зруйнувала стіну бібліотеки та внутрішні перекриття.

Фото Сергія Чернякова, липень 2022 р.

























Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2388 | Теги: бомби, Чернігів, війна, реставрація, будинок Тарновського | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar