реклама партнерів:
Головна » 2022 » Грудень » 3 » У Чернігові запрацювала резиденція Святого Миколая
17:29
У Чернігові запрацювала резиденція Святого Миколая
У Чернігові запрацювала резиденція Святого Миколая 1 грудня у Чернігівському туристичному інформаційному центрі запрацювала резиденція Святого Миколая.  Поштомат для листів мрії, які діти писатимуть під час відвідування ТІЦ, працюватиме до 31 грудня включно.

Офіційне відкриття резиденції розпочалося з короткої презентації запланованої програми, яку представила заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин. За її словами, протягом місяця тут проводитимуть різноманітні передріздвяні активності для дітей різного віку, починаючи з малечі і закінчуючи дорослими. 

Щотижня у соцмережах буде публікуватися графік роботи Чернігівського ТІЦ і посилання для реєстрації, щоб батьки змогли заздалегідь зареєструвати свою дитину на будь-яку ініціативу.

— Цього року, на жаль, не буде традиційного святкування на Красній площі. Але у цей нелегкий час хочеться більше дива, більше казки для дітвори. У цих сірих буденностях має щось бути яскравим. Ми — українці і можемо боротися за те, щоб посміхатися і бути незалежними, — сказала Катерина Литвин на початку зустрічі.

Родзинкою сьогоднішньої події став майстер-клас із виготовлення українського оберегу «Дідух». Бажаючим долучитися до цього дійства, спочатку розповіли про історію виникнення, а потім усі гуртом почали його робити. Виготовляється він з необмолочених колосків жита, вівса, пшениці. Прикрашати можна сухими квітами, ягодами калини, різнокольоровими стрічками.

Солом’яний Дідух — символ Різдва в Україні та зв’язку з поколіннями. З давніх-давен робили його всією сім’єю: самі Дідухи — чоловіки, а іграшки чи прикраси — жінки.

Раніше його використовували замість святкової ялинки. На Святвечір ставили під іконами аж до самого Водохреща, тобто до 19 січня. Після цього його обмолочували, зерно висівали, солому за традицією палили на дорозі.
У кожній місцевості виготовляли Дідуха по-різному.

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2184 | Теги: діти, дідух, Миколай, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar