реклама партнерів:
Головна » 2019 » Листопад » 24 » У Ніжині з'явиться музей навколосвітнього мореплавця
20:53
У Ніжині з'явиться музей навколосвітнього мореплавця
У Ніжині з'явиться музей навколосвітнього мореплавця У дворі храму Іоана Богослова є родовий будинок Лисянських. Майбутній адмірал Юрій Лисянський був сином протоієрея цього храму.
Пропозицію створити музей Лисянського на базі даного будинку озвучив на сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського Геннадій Дудченко, повідомляє mynizhyn.

Зараз, за словами Г. Дудченка, цей будинок «завис у повітрі», бо храм переданий єпархії, а будинок Чернігівська облрада планує передати ніжинській громаді.

Якщо новий відділ музею таки буде створено, то в ньому передбачено три посади: завідувач відділу, науковий співробітник та доглядач. Втім, як було зазначено, на перших порах, ймовірніше за все, там працюватиме лише науковий співробітник на пів ставки.

Своє бачення по цьому питання висловила й начальник управління культури Тетяна Бассак. Тетяна Федорівна назвала відкриття нового відділу музею вимогою часу і нагадала, що в Музеї рідкісної книги НДУ імені Миколи Гоголя діє музейно-меморіальна кімната "Мандрівник козацького роду", і будинок вписується в ряд заходів, проведених в Ніжині й пов'язаних з життям і діяльністю навколосвітнього мореплавця.

"Будинок потрібно технічно прийняти, узаконити, щоб його отримала Ніжинська громада, і створити там відділ краєзнавчого музею", – підсумувала Т. Бассак.

Валентина Пильник



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 803 | Теги: Ніжин, Лисянські, музей | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar