реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 8 » У старовинному будинку Спановського прибрано сміттєзвалище. Фото
17:21
У старовинному будинку Спановського прибрано сміттєзвалище. Фото
У старовинному будинку Спановського прибрано сміттєзвалище. Фото Ще кілька років тому ця унікальна пам’ятка архітектури, оточена сірими панельними коробками, була окрасою мікрорайону. Орендатори — релігійна громада — доглядала за будиночком, біля нього висадили квіти та дерева. І всередині оселі було гарно та привітно. Проте газового опалення у пам’ятці не було і доводилося платити чималі кошти за комунальні послуги. Тож згодом оселя залишилася без господаря…
Час йшов і в будинок почали навідуватися сумнівні компанії, пам’ятка перетворилася на бомжатник.
Поціновувачі старовини вирішили провести у будинку недільник, потурбували і власників — управління комунального майна обласної ради. 8 липня небайдужі громадяни Чернігова завітали до пам’ятки. Всередині був жахливий стан: купи сміття, повибивані шибки, вирвані електродроти, пошкоджений санвузол, обписані стіни… Кілька годин було витрачено на прибирання жахливого сміттєзвалища. Але роботи ще тут чимало!
До речі, прибирати дорослим допомагали і діти, які мешкають у сусідньому будинку.

Що далі? Плануємо вже наступного тижня офіційно звернутися до обласної ради з вимогою провести обстеження технічного стану пам’ятки архітектури. Скласти перелік першочергових ремонтних робіт. Звернемося до народних депутатів та депутатів обласної ради з пропозицією виділити кошти для збереження пам’ятки.
Власними зусиллями плануємо засклити вікна, провести благоустрій території, відновити елементи дерев’яного різьблення.
Разом з тим, необхідно шукати орендатора для будинку (громадську організацію чи підприємця), який би доглядав за старовинною спорудою.

Сергій Черняков, Ініціативна група «Збережи старий Чернігів».
Фото автора (на світлині: Олексій Зубенко, Олена Потапенко, Галина Середенко, Віктор Величко, Олександр Шупило, Станіслав Іващенко (зліва направо), внизу — небайдужі до старовини діти).










Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1263 | Теги: ремонт, старий Чернігів, Будинок Спановського | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar