реклама партнерів:
Головна » 2024 » Вересень » 1 » У Сумській та Чернігівській областях із річки Десна зібрали 18 тонн загиблої риби
19:50
У Сумській та Чернігівській областях із річки Десна зібрали 18 тонн загиблої риби
У Сумській та Чернігівській областях із річки Десна зібрали 18 тонн загиблої риби Продовжувалися заходи з локалізації та ліквідації наслідків забруднення річки Десна. Наразі, завдяки зусиллям Державної екологічної інспекції України та ДСНС України, здійснюється штучна аерація водойм, спрямована на насичення їх киснем.
Це має на меті посилити дію внесених бактерій та покращити якість води.

Основні заходи здійснюються в Чернігівській області, зокрема у селах Макошине та Максаки. Також продовжується збір та захоронення загиблої риби, зокрема на сьогодні у Сумській області зібрано понад 12 тонн, а в Чернігівській області – 6 тоннУ Міндовкілля розповіли, що Держекоінспекція і Держводагентство за останню добу взяли 26 проб води, щоб дослідити забруднення в лабораторіях, у Сумській області взяли проби ґрунтової води в шахтних колодязях, про їх результати обіцяють повідомити окремо.

Також у релізі нагадали про заборону купатися в Десні й річці Сейм, яка в неї впадає, напувати в них худобу й використовувати цю воду для поливу городини. Торгівлі отруєною рибою в цих регіонах не зафіксували.

Для недопущення вторинного забруднення річки Десна також доручено встановити бар’єрні рубежі – сітки для вилову мертвої риби за течією річок.

Щодо якості води у річці Десна. За результатами останніх досліджень вона перебуває в межах норми
Загрози питному водопостачанню немає. Адже питні водозабори для населення з річок Сейм та Десна в Чернігівській та Сумській областях не здійснюються.

Джерело :shostkanews.city



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1644 | Теги: Десна, Сумщина, екологія, Чернігівщина, Риба, Забруднення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar