реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 8 » Українці стали менше їсти цукру
16:01
Українці стали менше їсти цукру
Українці стали менше їсти цукру За останні 12 років українці скоротили споживання цукру майже на чверть.
Про це повідомляє "Український клуб аграрного бізнесу".

"Стрімке зниження обсягів споживання пов'язане зі скороченням населення, нестабільною купівельною спроможністю і зміною культури харчування", - йдеться в повідомленні УКАБ.

За даними Держстату, в 2005 році середньостатистичний українець протягом року вжив в середньому 38 кг цукру, тоді як в 2017 році даний показник знизився до 30 кг.

Повідомляється, що сприяло скороченню і поширення практики сухого заморожування плодово-овочевих культур. Якщо раніше домогосподарства запасали ягоди, фрукти на зиму, використовуючи консервування, яке вимагало багато цукру, то зараз використання камер для зберігання даних продуктів значно зменшило потребу в цьому продукті.

Українські виробники продовжують нарощувати виробництво цукру. В цілому виробництво цукру в 2017/2018 маркетинговому році зросло на 6,5% і становить 2,14 млн тонн. У сезон працювало 46 цукрових заводів.

Лідером з виробництва цукру в 2017/2018 маркетинговому році стало ТОВ "Радехівський цукор", яке виготовило 149,5 тис тонн цукру, переробивши 1,04 млн тонн цукрового буряка.

Джерело: Економічна правда



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1255 | Теги: цукор, СПОЖИВАННЯ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar