реклама партнерів:
Головна » 2012 » Квітень » 8 » В Чернігові створили українську диво-писанку
14:58
В Чернігові створили українську диво-писанку
В Чернігові створили українську диво-писанку Чотирьохметрову диво-писанку виготовили із скловолокна, на цю роботу витрачено 12 літрів фарби, важить яйце 130 кілограм, діаметр – 2 метра 60 сантиметрів. Її встановили 7 квітня на Красній площі на передвеликодній ярмарці.
Макет писанки виготовляли в Києві. Розписувала яйце в гаражі управління культури два тижні подружжя художників Раїса і Анатолій Атаманенки. Виконували вони всі малюнки трафаретами, які, до речі, не симетричні. На писанці тричі староруською мовою написано слово Чернігів. Ковану підставку для неї виготовив відомий в місті коваль Павло Славинський.
Диво-писанка коштує близько 10 тисяч гривень – робота майстрів, перевезення і т.д. Вона буде стояти на Красній площі до Великодня, а потім її перевезуть в міський парк. Він цілодобово охороняється. І лише напередодні Дня Незалежності витвір мистецтва заберуть і повезуть на фестиваль писанок в Київ. Після фестивалю чернігівську писанку розташують в музеї під відкритим небом в Пирогово. Там вона буде представляти Чернігівщину. Адже на яйці зібрані традиції писанкарства нашого старовинного краю.

Джерело: "Чернігів стародавній"



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1201 | Теги: Чернігів, писанка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar