реклама партнерів:
Головна » 2021 » Липень » 21 » В Ічні на Чернігівщині відкрито меморіальні дошки на честь двох українських героїв
16:37
В Ічні на Чернігівщині відкрито меморіальні дошки на честь двох українських героїв
В Ічні на Чернігівщині відкрито меморіальні дошки на честь двох українських героїв 17 липня в місті Ічня Чернігівської області з нагоди 31-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України урочисто відкрито меморіальні дошки на честь борця за незалежність України в 20-му столітті та захисника нашої незалежної держави.
Меморіальну дошку на честь полковника медичної служби Армії УНР, видатного борця за незалежність України, громадського діяча Юрія ДОБРИЛОВСЬКОГО (07.01.1891—11.07.1955) встановлено на фасаді будинку Комунального некомерційного підприємства «Ічнянський центр первинної медико-санітарної допомоги». Урочистий захід відкрив заступник голови Ічнянської міської ради Ярослав Животяга, про життєвий шлях Юрія Добриловського присутнім розповів співробітник Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, також виступили голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та керівник місцевого осередку організації, секретар Ічнянської міської ради Григорій Герасименко.
Ініціатором і організатором увічнення пам’яті видатного земляка виступила ГО «Українська Ініціатива» на чолі з Юрієм Косенком за сприяння Ічнянської міської ради та Українського інституту національної пам’яті.
Докладніше з біографією цього борця за незалежність України можна ознайомитися в публікації «На Різдво, 130 років тому, народився воїн армії УНР із Чернігівщини Юрій Добриловський» за посиланням (http://surl.li/aagph).
Того ж дня на фасаді будівлі гімназії імені Степана Васильченка встановлено меморіальну дошку на честь українського воїна Сергія ПЕТРАУСКАСА, який загинув захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.
Сергій ПЕТРАУСКАС «Ящур» – воїн 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Народився 18 грудня 1977 року в м. ІЧНЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ. Його батько – литовець, мати – українка з російського Ростова-на-Дону. Активний учасник Помаранчевої революції і Революції Гідності, оборонець Луганського аеропорту в 2014 році. Загинув 22 лютого під час ворожого обстрілу в районі Авдіївки.
На урочистому заході виступили голова Ічнянської міської ради Олена Бутурлим, голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко, керівник ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Ічнянського району» Костянтин Купка та співробітник Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко.
Ініціатором і організатором увічнення пам’яті Захисника України були ГО «Українська Ініціатива» за участі ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Ічнянського району» та за сприяння Ічнянської міської ради.
Освячення пам’ятних знаків на честь українських героїв здійснив отець Дмитрій.
У цей же день співробітник Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко передав Ічнянському історико-краєзнавчому музею видання Інституту національної пам’яті, дав консультацію щодо їх практичного використання в роботі.

Відеозвіти про відкриття меморіальних дошок на честь Юрія ДОБРИЛОВСЬКОГО можна подивитися за посиланням (http://surl.li/aagmv ), а на честь Сергія ПЕТРАУСКАСА – за посиланням (http://surl.li/aagmy).

Сергій ГОРОБЕЦЬ,
Український інститут національної пам’яті












Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 2181 | Теги: Степан Васильченко, Ічня, меморіальні дошки, Юрій Добриловський | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar