реклама партнерів:
Головна » 2022 » Грудень » 2 » В "Охматдиті" за 8 місяців 35 разів оперували дівчину, яка потрапила під обстріл РФ у Чернігові
18:50
В "Охматдиті" за 8 місяців 35 разів оперували дівчину, яка потрапила під обстріл РФ у Чернігові
В 35 операцій за 8 місяців лікування: з Охматдиту виписали 21-річну пацієнтку, яка отримала тяжкі бойові травми в березні у Чернігові.
Про це повідомляє НДСЛ Охматдит.

На виписці Марина не стримує сліз та обіймає кожного лікаря, який був поруч з нею останні 223 дні — саме стільки дівчина лікувалась в Охматдиті. Вона отримала поранення 19 березня у Чернігові, коли вийшла з дому та потрапила під російський обстріл.
Дівчина отримала осколкові поранення у живіт, руку та шию. У результаті тяжких уражень внутрішніх органів, Марина потребувала складного лікування. В Чернігові їй була надана первинна лікарська допомога — перший етап лікування. Далі дівчину перенаправили до Охматдиту, де виконали складні реконструктивні оперативні втручання, що допомогли швидко відновитись і поставити дівчину на ноги.
«Пацієнтці провели ургентну хірургію: наклали нову кишкову стому, провели часткову реконструкцію вже наявної стоми, яку поставили у Чернігові, прибрали нежиттєздатні тканини. Марина потребувала неодноразових хірургічних втручань. Дівчина поступила в тяжкому стані. Але вже за день після першої операції, вона почала самостійно пити і їсти»,— згадує хірург відділення ургентної хірургії Роман Жежера .
Далі до наших хірургів доєдналися ортопеди, які провели 27 хірургічних втручань на руці Марини.
«Лікування вогнепального поранення руки поділялось на декілька етапів: спершу потрібно було загоїти рани та закрити дефекти шкіри, потім — шляхом дистракційного остеогегезу відновити 4-х сантиметровий дефект ліктьової кістки. Далі — відновлення сухожилків-згиначів пальців правої кисті та серединного нерва. А останнім етапом є довготривалий період реабілітації для повноцінного відновлення функції кисті»,— розповідає лікар ортопед-травматолог Іван Черняк Ivan Cherniak.
Для повного відновлення функцій руки, дівчини знадобиться принаймні рік.
На виписці Марина підготувала подарунки для своїх лікарів. Лівою рукою вона створила 2 картини, які тепер висять у відділеннях ургентної хірургії та ортопедії і травматології.







Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1756 | Теги: Охмадит, російсько-українська війна, Чернігів, лікування | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar