реклама партнерів:
Головна » 2020 » Серпень » 2 » Вибори 2020. Чи зміняться повноваження партій через ліквідацію районів
12:34
Вибори 2020. Чи зміняться повноваження партій через ліквідацію районів
Вибори 2020. Чи зміняться повноваження партій через ліквідацію районів Центральна виборча комісія отримала відповідь від Мін'юсту щодо статусу місцевих організацій політичних партій, відтак, ліквідація і створення нових районів не впливатиме на їх повноваження.
Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"1 серпня відбулося чергове засідання ЦВК, під час якого комісія прийняла постанову "Про роз'яснення щодо застосування окремих положень Виборчого кодексу України стосовно участі місцевих організацій політичних партій у формуванні виборчих комісій на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше ЦВК зверталася з листом до Мін'юсту для роз'яснення, чи впливає ухвалена ВР постанова про ліквідацію і створення нових районів на статус місцевих організацій політичних партій.

"31 липня 2020 року о 18:30 до Комісії надійшов лист від Мінʼюсту з відповідними роз'ясненнями, у якому, серед іншого, було зазначено, що прийняття вищевказаної постанови ВРУ не має наслідком ліквідацію відповідних місцевих організацій політичних партій. Місцеві організації політичних партій, які зареєстровані до встановлення нового адміністративно-територіального устрою, можна вважати такими, що поширюють свою діяльність на відповідні новоутворені адміністративно-територіальні одиниці. А ті, які були зареєстровані до набрання чинності постановою, зберігають свій статус та продовжують вважатися такими, що зареєстровані відповідно до закону", – йдеться у повідомленні.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1800 | Теги: вибори 2020, політичні партії, цвк | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar