реклама партнерів:
Головна » 2021 » Серпень » 30 » Віддали шану і вклонились полеглим за волю і свободу України героям Придесення
07:24
Віддали шану і вклонились полеглим за волю і свободу України героям Придесення
Віддали шану і вклонились полеглим за волю і свободу України героям Придесення У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня, в центрі Чернігова відбулись меморіальні заходи на честь полеглих воїнів Придесення.
Як відомо, ця дата встановлена Указом Президента України для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.
За офіційними даними тоді під час виходу сил АТО з оточення полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.
Разом із родинами захисників, які віддали життя за волю України, біля меморіальних стел на честь чернігівців - героїв АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні зібрались перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, депутати обласної ради, військовослужбовці, патріоти, духовенство, громадськість.
Присутні поіменно згадали всіх 189 полеглих синів Сіверського краю, які віддали свої життя у війні на Сході України та знайшли останній прихисток у рідній землі.
Разом з усією Україною присутні схилили голови під час загальнодержавної хвилини мовчання, віддаючи шану всім захисникам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Батьківщини.
Учасники церемонії поклали квіти до меморіальних стел на честь чернігівців - героїв АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні.
Після цього відбулась презентація сенсорного інформаційного боксу, який містить довідкову інформацію про учасників АТО/ООС, Героїв Небесної Сотні, бійців-добровольців, ключові військові події тощо.
Далі меморіальні заходи продовжились в Обласному молодіжному центрі, де було розгорнуто виставку «Сіверщина. Блокпост пам’яті», присвячену загиблим землякам, що підготовлена громадськими організаціями «Єдина родина Чернігівщини» та «Родина воїна».
Цього ж дня на міському кладовищі «Яцево» на місці поховання 59 військовослужбовців Чернігівщини загиблих в зоні АТО/ООС відбувся поминальний захід.
Відзначимо, що у грудні 2019 року представницьким органом Придесення було заснованоПочесну відзнаку Чернігівської обласної ради «За мужність і вірність Україні». Цієї нагороди полеглі герої Сіверщини відзначені за особисту мужність і героїзм, виявлені під час бойових дій по захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради












Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1886 | Теги: Яцево, воїни, Придесення, АТО | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar