реклама партнерів:
Головна » 2021 » Вересень » 29 » Відійшов рухівець і просвітянин Сергій Ковбусь
17:33
Відійшов рухівець і просвітянин Сергій Ковбусь
Відійшов рухівець і просвітянин Сергій Ковбусь Сьогодні, 29 вересня, на 78 році життя помер член Народного Руху і товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, активіст відродження української незалежної церкви Сергій Ковбусь. Про це повідомила його дочка Тетяна. Мав аритмію серця і "швидка" забрала з кишковою кровотечею... Він часто забував приймати ліки...

... Дивлячись на Сергія Михайловича, на його непогамовний інтерес до історії, до читання, до української політики, думав собі: звідки це в будівельника? Але він розказав - виявляється, дід у нього був писарем. Тобто по роду все ж передається щось таке важливе, визначальне, бо, здавалось би, робітнику - кранівнику не до сюжетів історії, не до книг, без яких він жити не міг.

Сергій Ковбусь родом з-під Прилук, які часто згадував. А попрацювати довелося на тільки на будовах СРСР, але й у Монголії, про яку він розповідав цікаво, відзначаючись спостережливістю та допитливістю.

З початком перебудови він зразу прийшов до Товариства української мови (згодом - "Просвіта"), уважно слухаючи всі лекції, диспути, підтримуючи наше національне відродження. Він був безвідмовним у малопомітних справах, без яких не було б і більш помітних - все, що стосувалося електрики, будівництва, за все це він брався чи то в "Просвіті", чи то в церкві.

Був одним із перших парафіян відродженої української церкви, допомагаючи не тільки словом, але й молотком, цвяхами, рубанком та викруткою. У книзі "Цеглинка для рідного храму. Історія відродження Чернігівської єпархії 1989 - 2002 р.р." є його спогади, записані Андрієм Глухеньким, нинішнім головою міської "Просвіти". Слава Богу, що ми встигли записати - видати і, здається, він таки прочитав цю книгу.

Хороший чоловік був Сергій Михайлович Ковбусь. Хай спочиває, натруджений, у мирі!

Родина запрошує рухівців, просвітян Чернігова прийти завтра, 30 вересня, до П'ятницької церкви для прощальної відправи, яка відбудеться з 15-ї години.

Василь ЧЕПУРНИЙ
На фото Сергій Ковбусь, крайній зліва з прапором




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 2500 | Теги: РУХ, Співчуття, Сергій Ковбусь | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar