реклама партнерів:
Головна » 2023 » Квітень » 7 » Відновлення Чернігівщини: команда EGIS працює над 3D-моделлю обласного центру
19:45
Відновлення Чернігівщини: команда EGIS працює над 3D-моделлю обласного центру
Відновлення Чернігівщини: команда EGIS працює над 3D-моделлю обласного центру Декілька місяців команда Спільного підприємства EGIS Villeset Transports/Dassault Systèmes/B4D&E працює над консалтинговими послугами «Проведення діагностики та розробка цифрової платформи для відновлення України. Пілотний проєкт у Чернігівській області». За словами представників проєкту, його головна мета – створити ефективний інструмент для подальшої роботи щодо відновлення об’єктів, пошкоджених/зруйнованих внаслідок військової агресії.

Етапи реалізації цієї ініціативи команда проєкту обговорила під час онлайн-зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом. Участь у ній також узяв начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Загалом проєкт передбачає три етапи: діагностика руйнувань в області з калькуляцією витрат на відбудову; діагностика обласного центру з точки зору міського будування; підготовка стратегічного генерального плану одного з районів Чернігова.

Наразі фахівці працюють над виконанням другого етапу — діагностика Чернігова. Вона включатиме не лише фіксацію руйнувань, а й аналіз того, як взагалі живе місто з наявною інфраструктурою, який вплив має на найближчі громади тощо. Вся інформація буде закладена в 3D-модель, яку можна буде використовувати для детального планування проєктів у майбутньому.

До слова, платформа, на якій розробляється 3D-модель, — надійна та захищена.

Готову модель розробники планують презентувати під час зустрічі з місцевими фахівцями орієнтовно на початку травня. Тоді ж — разом обрати ділянку, для якої відпрацюють генплан. Іноземні партнери наголосили, що на основі експертного аналізу та бачення місцевих зможуть визначитися, як рухатися далі.

Насамкінець реалізації ініціативи спільно будуть відпрацьовані так звані проєкти швидкого впливу — з порівняно невеликим бюджетом, але значним ефектом для самого міста. У майбутньому вони будуть презентовані французькому уряду для розуміння, куди вкладати кошти і що фінансувати в найкоротші терміни.

Перший заступник начальника ОВА подякував за проведену роботу.
«Ми зацікавлені в якнайшвидшій реалізації проєкту. Адже результатом співпраці бачимо потенціал міста Чернігова та області в цілому, що в подальшому дасть поштовх для залучення інвестицій на відновлення та розвиток. Зі свого боку, максимально сприятимемо у наданні потрібної інформації, в тому числі щодо мережі та стану комунікацій», — зазначив Костянтин Мегем.

Нагадаємо: проєкт підтримується урядом Франції за рахунок гранту від Казначейства Франції.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1897 | Теги: інвестиції, війна, Чернігівщина, відновлення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar