реклама партнерів:
Головна » 2022 » Грудень » 26 » Викрито чернігівців, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон
21:17
Викрито чернігівців, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон
Викрито чернігівців, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон Викрито двох чернігівців, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон через систему «Шлях»
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури двом мешканцям м. Чернігова повідомлено про підозру за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 114-1 КК України).
За даними слідства, підозрювані під час дії воєнного стану налагодили незаконний канал виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків. За винагороду у розмірі 5000 доларів США зловмисники вносили недостовірні дані до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі України як волонтерам-водіям.
Водночас виїзд осіб призовного віку з території держави перешкоджає законній діяльності Збройних Сил України в частині забезпечення належного рівня мобілізаційної готовності.
Наразі, підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами: Чернігівська обласна прокуратура





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 2209 | Теги: Хабар, військозобов'язані, Чернігівщина, війна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar