реклама партнерів:
Головна » 2024 » Серпень » 28 » Виробники Чернігівської області – у діалозі з урядовцями про Національний кешбек
20:24
Виробники Чернігівської області – у діалозі з урядовцями про Національний кешбек
Виробники Чернігівської області – у діалозі з урядовцями про Національний кешбек Менш ніж за тиждень стартує програма грошової допомоги українцям «Національний кешбек». Йдеться про компенсацію громадянам 10% вартості куплених ними товарів вітчизняного виробництва. Втім для успішного старту має спрацювати ланцюжок «виробник–продавець–покупець», тобто кожен учасник повинен доєднатися до програми. Перші дві категорії вже можуть це зробити: виробники – з 24 серпня, продавці – з 28-го.

Деталі програми виробники з усієї України, в тому числі й Чернігівщини, обговорили сьогодні на онлайн-нараді з представниками Мінекономіки, яку провела Перша віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко.

Насамперед урядовці нагадали, що участь покупців, виробників і продавців у програмі добровільна. Чи є кешбек на конкретний товар в конкретному магазині, покупець дізнається безпосередньо в магазині, власники якого завчасно мають подбати про відповідне інформування (до прикладу, вивіски, наклейки тощо).

Водночас варто пам’ятати, що кешбек нараховуватиметься тільки на безготівкові покупки (в тому числі й онлайн), які будуть відображатися у фіскальних чеках продавців. Відповідно долучитися зможуть лише ті мережі, які працюють легально і перебувають на загальній системі оподаткування. Таким чином програма сприятиме підвищенню прозорості фінансових операцій та стимулюватиме бізнес «виходити з тіні».
У покупців же мають сформуватися нові споживчі звички, орієнтовані саме на українського виробника.

Оскільки програма запускається в тестовому режимі, як з виробниками, так і продавцями буде підтримуватися постійний зв’язок, аби врахувати всі нюанси і внести необхідні зміни.

Детальніше про те, як стати учасниками програми “Національний кешбек”, читайте тут – https://cg.gov.ua/index.php?id=501518&tp=page.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1640 | Теги: Національний кешбек, ВИРОБНИК, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar