реклама партнерів:
Головна » 2020 » Квітень » 21 » Владислав Атрошенко про закриття ринків у Чернігові
15:04
Владислав Атрошенко про закриття ринків у Чернігові
Владислав Атрошенко про закриття ринків у Чернігові Під час щотижневої розширеної наради в Чернігівській міській раді 21 квітня Владислав Атрошенко публічно прокоментував питання щодо закриття в Чернігові роздрібних ринків. Як відомо, таке рішення міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила 20 квітня. Перед цим аналогічне рішення прийняла обласна комісія, а напередодні цього вийшла Постанова головного санітарного лікаря України (а це документ, обов’язковий до виконання) щодо закриття ринків.

Чернігівський міський голова наголосив на тому, що наше місто залишало ринки відкритими настільки довго, наскільки це було можливим. Одночасно з цим на ринках міста – особливо в передпасхальні дні – були запроваджені додаткові заходи безпеки. Вони включали в себе як додаткові санітарно-гігієнічні вимоги, так і відстань між продавцями, кількість людей на одиницю площі тощо.

- Для чого ми це робили? Тому що була на державному рівні смиканина – то закрити, то відкрити. А багато підприємців закупили товар. І ми все-таки тисячам підприємців дали можливість заробити копійку, а десяткам тисяч чернігівців дали можливість суттєво дешевше купити товари, - прокоментував міський голова. - Але ми не можемо таку ситуацію втримувати далі.

Владислав Атрошенко додав, що особисто поділяє думку: ступінь небезпеки зараження на роздрібних ринках може бути не вищим ніж, приміром, на оптових ринках (які ще працюють) або в супермаркетах. Що все це – відносні речі. Окрім того, закриття ринків погіршує економічний стан дуже багатьох людей.

- Усі це відзначили: як тільки зібралися в Президента, доповіли про свою підтримку державі під час коронавірусу - так на значні відсотки зразу в магазинах здорожчав товар. Іншим, які щось також допомогли – зменшили податок на землю за рахунок місцевих бюджетів. От і вся допомога, нічого безкоштовного не робиться, - зауважив він.

Міський голова нагадав свою позицію і в питанні закриття маленьких магазинчиків, де об’єктивно ніколи не буває натовпу й черг. На його думку, це теж було з боку держави надлишковим кроком, адже при вжитті заходів безпеки ризик зараження там був би мінімальним. А це - тисячі малих підприємців. І якби вони могли працювати, це полегшило б економічну складову обмежувальних заходів суттєво.

Але з іншого боку: підвищений ризик передачі захворювання на таких об’єктах як ринки все-таки був. Тому, враховуючи всю сукупність причин, ринки закрити довелося.

- Як все буде добре, я сподіваюся, що в середині травня почнеться послаблення всіх карантинних заходів в економіці. Важливо як ми переживемо пасхальні й поминальні дні: чи буде після них сплеск захворюваності, чи обійдеться більш-менш нормально. Але зараз вже декілька днів зменшується кількість інфікованих. Якщо ця тенденція буде збережена, то є сподівання, що з середини травня окремі заходи будуть послаблюватися. І в тому числі по ринках, - висловив надію міський голова.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради

Додамо, що сьогодні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій на якій закликав їх оперативніше надавати інформацію щодо хворих на коронавірус в регіонах та дотримання карантинних заходів, інформує пресслужбу ОП.
“Торкнулися на нараді й питання про тимчасове закриття продовольчих ринків, зокрема в Одеській, Харківській, Вінницькій, Чернігівській, Закарпатській областях...Голови ОДА перелічених областей відзвітували, що станом на ранок вівторка всі продуктові ринки в їхніх регіонах закриті, проте в Харкові та Одесі вони продовжують працювати, адже очільники вказаних міст не ухвалили рішення про їхнє закриття”, — йдеться у повідомленні.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 450 | Теги: Чернігів, карнатин, ринки, Владислав Атрошенко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar