реклама партнерів:
Головна » 2020 » Серпень » 18 » Вода в колодязі біля Антонієвих печер не відповідає нормам безпеки
21:29
Вода в колодязі біля Антонієвих печер не відповідає нормам безпеки
Вода в колодязі біля Антонієвих печер не відповідає нормам безпеки Вода в легендарному колодязі біля Антонієвих печер наразі має високе забруднення і для пиття непридатна. Це показали дослідження, проведені лабораторією КП «Чернігівводоканал».
Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Причина – в наявності вигрібних ям у мешканців мікрорайону, що призвело тут до бактеріологічного забруднення всіх поверхневих вод. Тобто навіть поглиблення цього колодязя, якщо робити його не на якусь екстремальну глибину, проблеми не вирішить.
У той же час, якість води у встановленій за 50 метрів водорозбірній колонці, у яку вона потрапляє з міського водопроводу, відповідає санітарним нормам.

Тому найбільш прийнятний варіант, на думку фахівців – все-таки встановлення біля Іллінської церкви водорозбірної колонки. Вона може бути сучасною – наприклад, така як біля Катерининської церкви.

У той же час, це заповідник, тобто для прокладання 50 м трубопроводу потрібно буде отримати дозвіл у Міністерстві культури та пройти складну дозвільну процедуру в державному органі архбудконтролю, уточнив на нараді начальник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив направити відповідного листа з висновками щодо якості води та пропозицією рішення в архітектурно-історичний заповідник. А також попросити депутата, від якого надійшло звернення, сприяти у вирішенні питання дозволів.

КП «Чернігівводоканал» готове для забезпечення водою музейного комплексу прокласти додатково невеличку ділянку трубопроводу, зробити підключення і встановити ще одну колонку.

Керівник комунального підприємства Сергій Малявко конкретизував, що у воді з колодязя виявлена як дуже значна кількість патогенних мікроорганізмів, так і перевищення норм по марганцю – а це теж дуже серйозний показник по впливу на здоров’я людини.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1000 | Теги: Антонієві печери, колодязь, Чернігівводоканал | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar