реклама партнерів:
Головна » 2021 » Лютий » 4 » Вулицю в центрі Чернігова робити пішохідною не будуть
19:11
Вулицю в центрі Чернігова робити пішохідною не будуть
Вулицю в центрі Чернігова робити пішохідною не будуть Пропозиція від депутата міської ради на начальника управління культури і туризму Олександра Шевчука зробити вулицю у центрі Чернігова пішохідною не знайшла підтримки з боку комунальників та міського голови.
Мова йде про 170-метровий відрізок вулиці Святомиколаївську на ділянці між проспектом Миру (біля Філармонії) до відділення «ПриватБанку» (перехрестя з вул. Серьожнікова), повідомляє сайт 0462

Олександр Шевчук у своєму депутатському запиті нарікає на те, що цей відрізок дороги хаотично запаркований і не має ані пішохідних, ані велосипедних доріжок.

«Малий бізнес поступово намагається перетворити вулицю на комфортний простір, проте інфраструктурних умов немає», – йдеться у зверненні депутата.

Олександр Шевчук вважає, що Святомиколаївська вулиця «недооцінена з точки зору економічно-маркетингової складової» і наразі «абсолютно некомфортна для піших прогулянок».

Начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц зазначив, що технічно це зробити можливо, проте звернув увагу на три проблеми, які з’являться після цього рішення: проїзд інкасаторських машин, проїзд комунального транспорту, підвезення товарів до бізнес-центру, що розташований на цій вулиці.

У свою чергу міський голова Владислав Атрошенко запропонував лишити все як є.
– Я би не чіпав. Там їздять до кафе, там паркінг біля банку. Це буде удар по малому бізнесу. Люди зупиняться на проспекті Миру і не підуть 200 метрів до кафе на Серьожнікова. Мінус 20–30 людей щодня – і можна закриватися, – спрогнозував наслідки такого рішення мер Чернігова.
Він запропонував обмежитися поточним ремонтом вулиці і поставити обмежувальний знак – швидкість руху транспорту 5 км на годину.

Ярослав Куц додав, що в проєкті буде враховано тротуар з обох сторін вулиці і запевнив: оскільки вирішили залишати Святомиколаївську відкритою для проїзду транспорту, то ремонт тут можна буде зробити вже у 2021 році.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1510 | Теги: Святомиколаївська, Чернігів, пішохідна вулиця, Олександр Шевчук | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar