реклама партнерів:
Головна » 2020 » Квітень » 5 » За загиблих у березні Захисників України помолилися в Чернігові
13:08
За загиблих у березні Захисників України помолилися в Чернігові
За загиблих у березні Захисників України помолилися в Чернігові 5 квітня в козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України в Чернігові проведено панахиду за усіма воїнами, які в березні 2020 року загинули в боях за незалежність України.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ ЄВСТРАТІЙ відправив поминальну панахиду, під час якої згадав про кожного з ДВАНАДЦЯТИ загиблих у березні 2020 року військовослужбовців (віком від 23 до 41 року), та всіх воїнів, які загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні:
Сергій РУСЬКИХ, сержант, військовослужбовець 46-ї окремої десантно-штурмової бригади, народився 31 січня 1979 року в Маріуполі. Загинув 1 березня 2020 року внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля.
Володимир ЧЕРНЕНКО, старший сержант 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. НАРОДИВСЯ 28 січня 1995 року в СЕЛІ МАМЕКИНЕ НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОГО РАЙОНУ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ. 3 березня приблизно о 17:40 Володимир загинув від кулі снайпера.
Дмитро ОСИЧКІН, старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 20 квітня 1993 року в селі Новогригорівка Генічеського району Херсонської області. Загинув 5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої.
Дмитро ФІРСОВ, офіцер, командир взводу механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Народився 5 січня 1980 року в Грузії. Загинув 6 березня під Кримським на Луганщині – від мінно-вибухової травми, несумісної з життям.
Євген ЧЕРНИХ, солдат 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 9 січня 1991 року в селі Райське (Новокаховська ОТГ) Херсонської області. 8 березня російські окупанти обстріляли вантажівку Об’єднаних сил, яка рухалася до позицій українських військовослужбовців у районі селища Опитне (між Пісками та Авдіївкою, на захід від передмістя Донецька), з протитанкового ракетного комплексу. Євген Черних загинув на місці.
Богдан ПЕТРЕНКО, військовослужбовець 72-ї механізованої бригади імені Чорних запорожців, старший навідник гранатометного взводу. Народився 3 січня 1997 року в селі Кощіївка Фастівського району Київської області. 4 березня під Оріховим на Луганщині Богдан зазнав украй важких осколкових поранень у голову. 10 березня солдат Петренко помер, так і не прийшовши до тями.

10 березня, близько 9:30, окупанти атакували позиції Об’єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі селища Піски. З протитанкового ракетного комплексу вони підбили вантажівку ГАЗ-66, у якій їхали військові 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ:
Віктор СОЛТИС, загинув одразу, його побратим Андрій Ведешин помер від ран під час евакуації в медичному гелікоптері. Ще семеро бійців також були поранені й один отримав бойове травмування. Молодший сержант, командир бойової машини – командир розвідувального відділення 131-го окремого розвідувального батальйону Віктор Солтис народився 2 жовтня 1986 року в селі Володимирівка Петрівського району Кіровоградської області.
Андрій ВЕДЕШИН, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону. 10 березня в кабіну вантажівки влучила ракета з російського ПТРК. Його намагалися врятувати, проте поранення виявилося несумісним із життям. Він народився 4 лютого 1986 року в селі Кинашів Тульчинського району на Вінниччині.
Ілля ПЕРЕЖОГІН, молодший сержант 131-го окремого розвідувального батальйону. Загинув ввечері 10 березня від кулі ворожого снайпера. Він народився 13 листопада 1993 року в Молдові.
Олексій ЗОЛІН, сержант, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Житомирянин. Народився 11 липня 1984 року. Загинув увечері 19 березня в районі Новоолександрівки Попаснянського району на Луганщині. Він отримав поранення від снайперського пострілу в голову.
Сергій МОВЧАНЮК, воїн 17-го батальйону 57-ї мотопіхотної бригади кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 11 вересня 1983 року, мешканець села Андрушівка Погребищенського району Вінницької області. Загинув 30 березня на позиції між селами Первомайське і Невельське, неподалік від західних околиць Донецька. Фатальною для Сергія стала куля ворожого снайпера.
Олександр МАЛАНЧУК, офіцер, командир взводу 3-го взводу 1-ї гірсько-штурмової роти 8 батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади, 1997 року народження з Чернівців. Загинув 31 березня в Донецькій області внаслідок бойових дій.

Сергій БУТКО, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, подякував архієпископу ЄВСТРАТІЮ за молитву за упокій воїнів, полеглих за Україну, і підкреслив: «Щомісячна панахида за загиблими в березні особливо болюча, наші спокій і безпека, минулого місяця оплачені великою кров’ю і життям! СІМДЕСЯТ ЧОТИРИ Захисників України отримали поранення, ДВАНАДЦЯТЬ Героїв віддали своє життя, щоб ми з вами мали можливість жити як вільні люди і зосередитися на захисті від іншого лиха – короновірусу. Пам’ятаємо! Низько вклоняємося і загиблим, і живим фронтовикам — нашим оборонцям!»

Організатори заходу, проведеного відповідно вимог карантину: Український інститут національної пам'яті, Чернігівська єпархія Православної Церкви України, Кафедральний собор святої великомучениці Катерини ПЦУ, Козацька православна громада Храму святої великомучениці Катерини.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, Український інститут національної пам'яті









Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 886 | Теги: панахида, Катерининська церква, Захисник України, Чернігів | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar