реклама партнерів:
Головна » 2020 » Серпень » 6 » Земельні ділянки в історичній частині Седнева хочуть повернути державі
20:30
Земельні ділянки в історичній частині Седнева хочуть повернути державі
Земельні ділянки в історичній частині Седнева хочуть повернути державі Чернігівською місцевою прокуратурою заявлено позов про повернення державі 2 га земель, які протиправно були передані у приватну власність, а також про поновлення у Державному земельному кадастрі запису про державну реєстрацію спірної земельної ділянки.

Прокуратура встановила, що земельна ділянка площею 2 га знаходиться в межах пам’ятки археології – поселення «Підкова», відтак надання її у приватну власність без погодження із спеціально уповноваженим органом у сфері охорони культурної спадщини, є порушенням вимог діючого законодавства.

Окрім того, як раніше повідомлялося, вказана ділянка знаходяться в смт Седнів у межах прибережної захисної смуги водного об’єкту, та використовувалася місцевими жителями як пасовище. На підставі наказу Держгеокадастру вона передана у приватну власність громадянина, який відчужив її на користь третьої особи.

У подальшому, новим власником на розгляд Держгеокадастру в області подано нотаріально завірену заяву та технічну документацію на поділ земельної ділянки. На її підставі було утворено 20 земельних ділянок площею 0,10 га кожна.

Враховуючи викладене, відповідачами у справі є фізичні особи (власники землі) та Головне управління Держгеокадастру в області.

Позов пред’явлений в інтересах Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації. Його розгляд призначено на 10 вересня 2020 року.

Довідково: Чернігівською місцевою прокуратурою 12.05.2020 розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовими особами Держгеокадастру при передачі вказаних земель у приватну власність.

Джерело: прес-служба прокуратури Чернігівської області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 574 | Теги: земельні ділянки, Седнів, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar