реклама партнерів:
Головна » 2020 » Квітень » 30 » Жителі селища на Чернігівщині висадили 1000 дерев на березі озера Бистриця
20:40
Жителі селища на Чернігівщині висадили 1000 дерев на березі озера Бистриця
Жителі селища на Чернігівщині висадили 1000 дерев на березі озера Бистриця На березі озера Бистирця жителі селища Макошине Менського району, що на Чернігівщині, висадили 1000 дерев. Вони кажуть: роблять це для того, щоб врятувати водойму.

Колись це було півкілометрове водоймище. Назву воно отримало через швидку течію. Тепер озеро перетворилося у 60-метрову калюжу. Щоб підвищити та втримати рівень ґрунтових вод, місцеві жителі почали висаджувати дерева., інформує Суспільне Чернігів.

Ідею засадити берег озера деревами Максиму підказав Володимир Красноголовець, науковий співробітник Інституту фізики. Це мають бути переважно листяні породи, каже він. Чоловік запевняє — це допоможе утримувати ґрунтові води.

Саджанці необхідних дерев макошинцям дали у Сосницькому лісництві безкоштовно. Паралельно за кілька кілометрів, лісничий Віктор Шиш разом із селянами також висаджували такі ж дерева на березі Десни. Він й консультував чоловіків перед висадкою дерев.

Найважче було пробурити кілька сотень дірок для посадки верб, кажуть чоловіки. Вдвох впоратися із цією задачею виявилося не просто.

Жителі селища хочуть продовжувати засаджувати берег й далі, поглибити озеро та запустити туди більше риби. В планах — зробити парк на березі озера із зонами відпочинку та альтанкою.

Джерело: 7 днів, за відео Суспільне. Чернігів



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 421 | Теги: Чернігівщина, озеро Бистриця, дерева | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar