реклама партнерів:
Головна » 2012 » Травень » 6 » Знову непорозуміння з будівництвом у Чернігові
16:12
Знову непорозуміння з будівництвом у Чернігові
Знову непорозуміння з будівництвом у Чернігові Редакція «Хвилі Десни» отримала офіційну пресову заяву чернігівської міської організації Української народної партії, де йдеться, що ще в квітні 2010 року у Чернігові виник конфлікт довкола будівництва багатоповерхового будинку в житловому дворі по проспекту Миру, 17-а. Тут, планувалося спорудити 8-поверховий будинок з приміщеннями адміністративного призначення та паркінгом.
Його будівництво розпочалося тоді, ніби в пригодницькому фільмі. Несподівано на подвір’я будинку по проспекту Миру, 17, заїхав екскаватор і почав рити котлован. Хоча, поряд, на дитячому майданчику бавились діти. Проти незаконної забудови почали протестувати мешканці прилеглих будинків. Адже у людей відбирали прибудинкову територію, знищувалася зелена зона, майданчик для відпочинку. Тобто, порушувалися їхні конституційні права на відпочинок і безпечні умови проживання.
Людей тоді підтримала Чернігівська міська організація Української народної партії, долучилися до протестів і представники інших політичних партій та громадських організацій, депутати.
Окрім того, будівництво «висотки» здійснювалося в охоронній зоні, хоча роком напередодні депутати міської ради затвердили Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Відповідно до згаданого документа на цій території (по проспекту, Миру, 17) було суворо обмежено висотну забудову – до 15 метрів. Але чиновники надали дозвіл на спорудження 8-поверхового будинку із баштою та шпилем (загальна висота – понад 30 метрів)! Адміністрація заповідника надіслала листи в прокуратуру, інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю в Чернігівській області з вимогою скасувати спорудження висотки в історичній частині міста та розглянути питання коригування проекту. В Чернігові зберігся унікальний за своєю цілісністю архітектурно-ландшафтний комплекс, що формувався упродовж тисячоліття і дійшов до наших днів достатньо збереженим. Але виникла загроза його руйнації.
Конфліктне питання за ініціативою депутатів було розглянуто на засіданні виконкому Чернігівської міськради у травні 2010 року. Виконком ухвалив рішення призупинити дію дозволу на виконання земляних та інших робіт, пов’язаних з порушенням благоустрою по проспекту Миру, 17-а. Управлінню архітектури та містобудування міської ради було доручено внести зміни в архітектурно-планувальне завдання для коригування проектно-кошторисної документації зазначеного об’єкта з метою приведення у відповідність до містобудівної документації. Замовнику з будівництва багатоповерхівки ТОВ «РІЕЛ КЕПІТАЛ ІНВЕСТ» доручили, зокрема, провести обстеження конструкцій прилеглих житлових будинків та надати висновки, а також провести зустріч з представниками мешканців будинків для зняття спірних питань між забудовниками та мешканцями.
Забудовник виконав лише одне доручення виконкому: встановив огорожу навколо об’єкта будівництва. Тобто вжив заходів для безпеки проживання мешканців прилеглих житлових будинків.
Будівництво завмерло на два роки. Але несподівано цьогоріч, 27 квітня на сесії Чернігівської міської ради, у зв’язку із закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки, товариству з обмеженою відповідальністю «РІЕЛ КЕПІТАЛ ІНВЕСТ» було продовжено короткострокову оренду, строком ще до 27 квітня 2014 року, для будівництва першої та другої черги багатоповерхового житлового будинку. Депутати проголосували дружно, приймати рішення допомогли і, так звані, новоявлені опозиціонери.
Керівник ТОВ «РІЕЛ КЕПІТАЛ ІНВЕСТ» пан Мітенков запевнив депутатів, що змінена проектна документація, висотність будинку зменшена до п’яти поверхів, а з більшістю мешканців сусідніх будинків питання врегульоване. Директор, повідомляє прес-служба УНП, казав неправду, але депутати йому повірили.
І досі забудовник не надав висновків обстеження конструкцій прилеглих житлових будинків (бо не проводив їх) та протокол зустрічі з представниками мешканців прилеглих будинків щодо вжитих заходів для зняття суперечливих питань між забудовниками та мешканцями (тобто не виконано п. 4 доручення виконкому міськради від 17 травня 2010 року).
Таким чином, депутати чернігівської міськради знову створили конфліктну ситуацію, надавши дозвіл на спорудження багатоповерхового будинку. Люди стурбовані. Невже місцеві депутати знову порушили їхні конституційні права?
Чернігівська міська організація Української народної партії з того приводу категорично заявляє, що захищатиме мешканців Чернігова щодо того будівництва на проспекті Миру всіма законними методами від сваволі депутатської та горе-будівельників і закликає чернігівців та громадські й політичні організації приєднатися до протесту проти незаконної забудови.

Джерело: Хвиля Десни



Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1767 | Теги: забудова, Чернігів, УНП | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar