реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 5 » Не велосипедами і не пішки...
13:27
Не велосипедами і не пішки...
Не велосипедами і не пішки... 3 листопада голова обласної ради Наталія Романова передала Козарській сільській раді документи на новенький «шкільний» автобус, придбаний для села за сприяння Кабінету Міністрів України.
На цю урочисту і далеко не рядову для сільської глибинки подію посходилося багато селян, аби засвідчити передачу новенької техніки для потреб місцевої територіальної громади та полюбуватися танцями і піснями «головних винуватців» цього заходу – школярів Козарської загально освітньої школи, більшість з яких бере активну участь в художній самодіяльності, а саме в ансамблі «Пролісок», який вже став лауреатом багатьох мистецьких конкурсів.
Виступаючи перед жителями Козар та журналістами голова обласної ради наголосила, що все що робиться для того, аби розвивалася шкільна освіта, щоб більш зручно було добиратися до школи сільським дітям – робиться на велике благо. Я, як голова обласної ради, дуже вдячна Кабінету Міністрів України, особисто Прем’єр –Міністру Юлії Володимирівні Тимошенко та Міністру Кабінету Міністрів, нашому земляку, уродженцю Козар Петру Миколайовичу Крупку за увагу до проблем сільської глибинки. Адже він постійно допомагає рідному селу і в ремонтах і в будівництві, мріє про зведення у Козарах духовного храму – церкви. Вважаю, що коли людина пам’ятає свою малу батьківщину, з якої походить власне родинне коріння, то це дуже добра ознака, адже таким чином людина віддячує землі, яка дала дорогу в життя. - зазначила Наталія Романова.
Передаючи документи від шкільного автобуса в розпорядження місцевої громади, вона, зокрема, зазначила, що автобус, який буде на балансі сільської ради, дасть можливість селянам поїздити і по області, і по Україні, і показати свої таланти, і безумовно, він буде виконувати свою безпосередню функцію підвозу учнів до школи. Тим більше, що в цьому році Кабінет Міністрів України приділив велику увагу фінансовій підтримці дорожньої мережі, обравши це завдання за пріоритетне. Немалі кошти були виділені і на впорядкування шляхових мереж Чернігівської області. Свідченням цьому і капітально відремонтовані дороги, які пролягають через Козари. За що люди дуже вдячні, - зазначила Наталія Романова, висловивши впевненість, що переданий громаді автобус при хороших дорогах буде служити їй значно довше. Адже, коли шляхи погані, то і техніка не витримує.
Наталія Романова торкнулась у своєму слові-вітанні перед селянами і проблеми світової кризи, зазначивши, що Прем’єр-Міністром були ініційовані антикризові заходи, які знайшли розуміння інших політичних сил. Парламентом прийнято антикризовий пакет. Позитивно, що ним передбачена і велика увага розвитку сільського господарства, підтримці сільгоспвиробника, яким будуть надаватися пільги на впровадження інноваційних сільгосптехнологій, щоб оживити село, щоб тут залишалися жити і працювати люди.
Свою землю треба оберігати, піклуватися про неї, підримувати людей, хто не поїхав у столицю, не поїхав світ поза очі заробляти гроші, а хто залишився тут і ростить своїх діточок.
А в Козарах, дуже талановиті діти. І це ми бачимо по їхній творчості, по прекрасних виступах шкільного ансамблю «Пролісок». І ким би вони не стали – медиками, освітянами чи міністрами- вони будуть пам’ятати про своє село, про рідну землю, яка їх зростила, - зазначила на завершення свого виступу Наталія Романова.
В заходах з нагоди передачі шкільного автобуса Козарській сільській раді взяв також участь заступник голови Носівської районної ради Микола Павленко та начальник відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради Володимир Лисенко.

Джерело: офіційний сайт облради, http://www.chernihiv-oblrada.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1296 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar