реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 4 » Понад 10 тисяч чернігівських жінок потерпають від домашнього насилля
15:19
Понад 10 тисяч чернігівських жінок потерпають від домашнього насилля
Понад 10 тисяч чернігівських жінок потерпають від домашнього насилля Такі сумні статистичні дані під час засідання прес-клубу реформ оприлюднила голова Чернігівської міської громадської організації «Об’єднання «Громадська думка» Ганна Романова.
В ході соціологічного опитування було з’ясовано, що жінки потерпають від словесних образ, принижень, шантажу і фізичного насилля власних чоловіків. Кожна десята мешканка обласного центру ставала жертвою побоїв та інших тілесних катувань.
Щорічні кампанії «16 днів проти гендерного насилля», які проводить обласна організація Спілки жінок України на чолі з Іриною Дорожкіною спільно з відповідними управліннями облдержадміністрації з 25 листопада до 10 грудня, лише привертають увагу до цієї болючої суспільної проблеми, але не розв’язують її загалом. На Чернігівщині, як і в цілому по Україні, побутує тенденція не виносити сміття з хати – тобто не розголошувати , а приховувати факти сімейного насилля. Можливо, через ігнорування відповідними структурами звернення жінок за допомогою. Та й міра покарання любителів давати волю рукам обертається нерідко проти заявниць – штрафи б’ють по сімейних бюджетах, попередження чи виховні бесіди правоохоронців не зупиняють насильників, а навпаки ще більше озлоблюють проти дружини та дітей. Окрім того, століттями сформувалися й ментальні принципи звинувачувати саме жертву, а не злочинця. Проблема насилля тісно пов’язана ще й з алкоголізмом, безробіттям і бідністю населення (особливо сільського).
Як повідомив старший інспектор відділу дільничних інспекторів управління громадської безпеки МВС України Геннадій Киричок за 8 місяців поточного року в області до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї притягнуто 1671 особу. З питань попередження насильства в родинах направлено 184 інформації в місцеві відділи у справах сім’ї та молоді, служби у справах неповнолітніх та соціальні служби для молоді. На профілактичному обліку в органах міліції регіону перебуває 4334 особи, які вчинили насильство в сім’ї.
Наведені цифри, на жаль, не відображають реальних масштабів родинного насилля. І громадські організації недаремно намагаються залучити до розв’язання складної соціальної проблеми не лише владу, відповідні установи, але й громадян, які подекуди намагаються стояти осторонь.

Ольга Чернякова



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1323 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar