реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 4 » Перші кроки до відродження Любеча
19:48
Перші кроки до відродження Любеча
Перші кроки до відродження Любеча Під час чергового засідання прес-клубу «Ділове слово» управління у справах преси та інформації облдержадміністрації журналістам було презентовано історико-археологічний музейний комплекс «Древній Любеч», створений за рішенням 20 сесії обласної ради від 2 жовтня 2008 року.
Як повідомив заступник начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Леонід Смоляк, вже призначено директора комплексу. Ним став корінний любечанин Сергій Заліський, який донедавна очолював місцеве комунальне підприємство. В цілому ж, якщо дозволять кошти на утримання музейного комплексу, які планується передбачити в обласному бюджеті наступного року, там працюватиме до 12 чоловік.
Леонід Смоляк зауважив також, що вже навесні 2009-го в Любечі мають розпочатися археологічні роботи та реставрація кам’яниці Павла Полуботка. В перспективі – створення музею митниці та реконструкція Любецького замку XI – XII століть.
- В наші дні починає втілюватися у життя мрія не одного покоління істориків, археологів, краєзнавців, - зазначив декан історичного факультету ЧДПУ ім. Т.Г.Шевченка Олександр Коваленко, - адже знати сухі історичні факти – одна справа, а реально торкнутися історії, долучитися до неї – зовсім інша.
На думку вченого, цей проект має врахувати всі позитиви і негативи досвіду відновлення батуринських пам’яток, зробити Любеч привабливим для любителів старовини. Та й Чернігів як туристичний центр потребує міст-супутників, щоб затримати тут туристів не на один день.
Крім того, відбудова Батурина та Любеча повинна згуртувати обласну громаду навколо відродження історії Чернігівщини.

Джерело: сайт обласної держадміністрації, http://oda.cg.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1065 | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar