реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 8 » Престольне свято в кафедральному соборі Чернігова
19:40
Престольне свято в кафедральному соборі Чернігова
Престольне свято в кафедральному соборі Чернігова 7 грудня Православна Церква відзначає пам’ять святої великомучениці Катерини.
Для віруючих Чернігова це свято є дуже близьким і дорогим, адже центральний кафедральний собор названий на честь цієї невісти Христової.
В цей святковий день урочисту Божественну Літургію очолив преосвященнійший єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон. Розділити з чернігівцями це свято приїхали преосвященні владики з різних регіонів України, серед яких: єпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, єпископ Дрогобицький і Самбірський Матфей та духовенство з Чернігова та єпархії.
Під час Божественної Літургії співав архієрейський хор під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Борща. Мудре і натхненне слово преосвященнійшого владики Матфея про подвиг святої великомучениці Катерини та її віру ще більше підняло молитовний дух у храмі.
На богослужінні храм був переповнений віруючими, які прибули не тільки з Чернігова, але і з Києва. Слід зазначити, що це було перше престольне свято з того часу як храм був зачинений на початку ХХ-го століття. За невеликий період часу в храмі возведений новий тимчасовий іконостас, зроблений престіл, і що найголовніше – в храмі щодня звершуються богослужіння та лунає молитва.
Спільна молитва за Україну, молебен до святої великомучениці Катерини, величне многолітня завершили свято.
Після богослужіння козацька громада пригощала всіх бажаючих пісним кулішем з грибами.

Джерело: "Покрова", http://www.pokrova.uacity.com/index.php?newsid=713





Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1417 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar