реклама партнерів:
Головна » 2009 » Травень » 13 » «Громада» проти «громади»
20:10
«Громада» проти «громади»
«Громада» проти «громади» Між відомими громадським організаціями міста почалося протистояння та звинувачення.
Так, на сторінках газети «Эспрессо» - офіційного видання організації «Громадська думка», громадянську платформу «Сила громади» звинуватили в бажані піаритися на пивній темі. Натомість, в іншому відомому в Чернігові виданні самій «Громадської думки», закидають маніпуляцію думкою городян в питанні майбутнього Ялівщини.
«Громадська думка» і «Сила громади» мають багато спільного. Обидві виникли майже одночасно – пару років тому, та відомі реалізацією соціальних проектів. Серед останніх такі. «Громадська думка», за її словами, домоглася відкриття пільгового маршруту на Шерстянку та сьогодні бореться з управлінням ЖКГ проти допущення розміщення реклами в ліфтах міста. А «Сила громади» запам’яталася багатьом городянам ініціативою щодо виплати допомоги при народженні дитини, яка, щоправда, так і залишилася ініціативою, оскільки не була підтримана депутатами. А нещодавно «Сила громади» презентувала чергову кампанію щодо зменшення фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім чернігівцям.
Обидві організації мають своїх депутатів в Чернігівській міській раді: з «Силою громади» публічно співпрацює колишній секретар чернігівської міської ради Віталій Голець, а «Громадській думці» відкрито допомагають комуніст Валерій Солдатов та Віктор Сехін.
Обидві організації очолюють теж майже однолітки – молоді та амбітні Олександр Ломако ("Силу") та Анна Романова ("Думку"). Ще в обох організаціях люблять вітати чернігівців з різними святами. Так, на останнє свято 9 травня, пані Анна була помічена під руку з ветераном на кількох біг-бордах міста та в газеті організації. Від «Сили громади» ветеранів вітав на сторінках «Семи дней» Віталій Голець.
Мабуть конкуренція маленького міста та певна політизація утворень призводить до того, що схожі та соціально орієнтовані на захист інтересів чернігівців організації замість докладання спільних зусиль, починають протистояння. Так, в рамках вже згадуваної ініціативи «Сили громади» щодо зменшення негативного впливу алкоголю на малолітніх чернігівців, організація запропонувала депутатам не підтримувати винесену на розгляд останньої сесії питання щодо виділення комунальному підприємству «Парковка та ринок» 16 земельних ділянок для встановлення пивних наметів, мовляв, не потрібно комунальному підприємству займатися пивом. Але іншу позицію мають в «Громадській думці» - на сторінках своєї газети вони навпаки підтримують виконавчий комітет ради в передачі комунальному підприємству землі під торгівлю пивом. Це, на думку «Громадської думки», має покласти край неконтрольованому продажу пива в місті. «Но желание «Силы громады» попиарится на этой теме сыграло резко отрицательную роль в жизни нашего города. Депутаты пробросили коммунальщиков. В результате, «пивной» беспредел начался» - пише газета «Эспрессо» від 6 травня 2009 року.
І якщо «Громадська думка» звинувачує «Силу громади», то на сторінках Інтернет видання «Високий вал» вже "Громадську думку" звинувачують в намаганні маніпуляції думкою чернігівців щодо майбутнього статусу Ялівщини. В «Думці» переконують, що кращим виходом для зелених легень міста буде створення культурно-розважального парку для відпочинку. Натомість низка екологічних громадських організацій та активістів вже кілька років виступають за повернення Ялівщині природно-заповідного статусу у форматі регіонально – ландшафтного парку (РЛП), як єдиної можливої форми збереження Ялівщини. Вони навіть об’єдналися в Громадську Раду при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області.
Власне від надання відповідного статусу залежить його подальша доля. По великому рахунку питання стоїть так: Чи буде Ялівщина улюбленим місцем відпочинку всіх чернігівців, чи тільки окремої, привілейованої частини?
Згадані громадські організації мають в своєму складі аналітиків, експертів та лобістів, і кожна сторона має набір аргументів для відстоювання своєї позиції. В дискусії народжується істина, і дай Бог, щоб громадські дискусії народили ту істину, яка буде найпотрібнішою місту, а не окремим фінансово-бізнесовим групам.

Джерело: http://www.pik.cn.ua/index.p....temid=7



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1305 | Теги: протистояння, Громадська думка, Сила громади, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar