реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 30 » 29 січня відзначатимуть 100-річчя бою під Крутами
16:00
29 січня відзначатимуть 100-річчя бою під Крутами
29 січня відзначатимуть 100-річчя бою під Крутами Під головуванням віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулася нарада з питань підготовки до відзначення 100-річчя бою під Крутами.

— Наближається відзначення історичної події — сторіччя бою під Крутами. Зараз, коли відбулася окупація і анексія частини території України, ті подвиги, які вже здійснило нове покоління молоді, по-іншому дозволяють поглянути і на історію 100-річної давнини. Наше зобов’язання — провести заходи з відзначення 100-річчя бою під Крутами на найвищому рівні, — зазначив Павло Розенко.

Віце-прем’єр-міністр акцентував, що мета заходів — встановити історичні зв’язки між юними героями української революції 1917-1921 років, борцями за свободу і незалежність України проти більшовицької навали та сучасними учасниками АТО на сході України – війни з російським агресором за збереження територіальної цілісності та незалежності України.

Учасники наради опрацювали концепцію та проект плану заходів. Чернігівську область на нараді представляли директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван та директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко.

Планується, що основні урочистості відбудуться 29 січня 2018 року на станції Крути.

Нагадаємо, що вшанування учасників бою під Крутами - українців проти росіян-окупантів, започатковано чернігівським Народним Рухом ще в останні роки існування СРСР і КГБ.

За інформацією "Сіверщина"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 798 | Теги: вшанування пам'яті, Народний Рух, крути | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar